zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Maak u klaar voor het Maritiem festival
Maak u klaar voor het Maritiem festival

Maak u klaar voor het Maritiem festival

  • Nederland
  • Lelystad, 9 augustus 2016 – Dit weekend (13 – 14 augustus) vindt het Maritiem festival in het Zuiderzeemuseum (Enkhuizen) plaats. Van mooie optredens en vaartochten tot indrukwekkende ambachtsdemonstraties… Het belooft ook dit jaar weer een groot succes te worden! Bent u er ook?
  • Zuiderzeemuseum
  • NAUPAR
  • www.naupar.nl
  • webteam@naupar.com

Het Maritiem festival
Tijdens het Maritiem festival staan met name de historische boten centraal. Deze liggen gedurende het weekend in de Marker haven. Het is mogelijk om aan boord van deze boten het IJsselmeer op te varen en hier van alles over de geschiedenis van de visserij te leren. Maar ook op de kade is genoeg te beleven. Zo laten ambachtslieden bijvoorbeeld zien hoe vroeger katrollen, netten en zeilen werden gemaakt. Tussen de middag kunt u genieten van een vers gerookt visje. Het moge duidelijk zijn: het Maritiem festival is leuk voor zowel jong als oud!

Terug in de tijd
Houdt u van zeeliederen en shanty’s? Stap dan aan boord van de mu yuseumveerboot en vaar over het IJsselmeer naar het buitenmuseum. Er treden hier gedurende het weekend ruim honderd artiesten op! Ook kunt u in het buitenmuseum een indrukwekkende wandeling door de geschiedenis maken; over de klinkerstraatjes, langs authentieke huizen, winkels en werkplaatsen. U kunt hier zelfs de ambachtslieden een handje helpen met het maken van de netten of leuke gesprekken voeren met de Urker bewoners. Kortom: genoeg te doen!

Ervaar de gevolgen van een watersnoodramp
Dit jaar staat in het Zuiderzeemuseum het thema ‘water’ centraal. Dit omdat het inmiddels honderd jaar geleden is dat het Zuiderzeegebied voor het laatst is overstroomd. Om dit te herdenken wordt een deel van het buitenmuseum omgebouwd; het lijkt hier alsof er een heuse overstroming is geweest. Wandel langs de getroffen huizen, ga in gesprek met de verdrietige bewoners en ontdek de gevolgen van een watersnoodramp. Wat moet u juist wel en niet doen na een overstroming? U leert het hier allemaal.

Over naupar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top