vrijdag, december 6, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Magic Hour in de Ridder, Maastricht (NL) op 6 september 2013
Magic Hour in de Ridder, Maastricht (NL) op 6 september 2013

Magic Hour in de Ridder, Maastricht (NL) op 6 september 2013

  • Nederland
  • Op 6 september wordt de titel Culturele Hoofdstad 2018 -waarvoor Maastricht kandideert- bekend gemaakt. Of Maastricht de titel wel of niet zal krijgen, de ambitie om deze titel binnen te halen heeft voor nieuw cultureel élan in de stad gezorgd.
  • TheRidderHouseForContemporaryArt
  • www.theridder.com
  • hello@theridder.com

From dawn to dusk op 6 september in de Ridder.

We vieren in de Ridder op 6 september de voortdurende energie van de kunsten met een opening die bij het krieken van de dag om 06.59 uur aanvangt en bij het invallen van de nacht om 20.13 uur eindigt.

We worden gewekt door vogelgeluiden, starten de dag met Tai-Chi, zien performances, optredens van pop-groepen en kunstfilms, kunnen ons onder hypnose laten brengen en proberen invloed op de jury in Amsterdam uit te oefenen, lezen in de sterren de uitslag op voorhand, eten tussendoor Belgische, Nederlandse of Duitse frites met heerlijke salades en krijgen massages om op de been te blijvenals de spanning wie de titel Culturele Hoofdstad 2013 krijgt te ondraaglijk wordt. We drinken door kunstenaars ontworpen prachtig gekleurde groentencocktails, horen voordrachten en kijken of luisteren naar veel kunstwerken.

Het 24-uurs programma wordt samen met studenten van UM, ABKM en van Eyck gemaakt en wordt na 1 september bekend gemaakt via Facebook en de website.

Tussen 13.30 en 16.30 uur

Gedurende de gehele dag wordt VIA2018 in de Ridder via een SKYPE verbinding in Amsterdam rechtstreeks gevolgd. Rond 13.30 spreekt Jacques Costongs, wethouder van Cultuur met de organisatie en horen wij hoe de gesprekken met de jury verlopen zijn. Tussen 15.30 en 16.30 uur legt Jean Jacobs, voormalig wethouder van Cultuur en founding father van MCH contact en zal de uitslag bekend gemaakt worden. Zakdoeken of champagne, de opening gaat door tot zonsondergang.

Tenoonstelling Magic Hour

De tentoonstelling start om 06.59 het momenttwaarop de zon op 6 september opkomt. De overgang van dag naar nacht, de veranderingen in licht en duisternis onthullen of verbergen de werken in de tentoonstelling.  Zoals gedachten in de nacht soms helder omlijnd verschijnen en bij daglicht verdwijnen, zo laten de kunstwerken ’s nachts andere werelden en ideeën oplichten die oplossen wanneer ze gevangen worden in het licht van de ontwakende dag.

Met:

David Claerbout (BE), Jos de Gruyter & Harald Thys (B), Henrik Håkansson (S), Sofia Hultén (S), William Hunt (UK),  Christian Jankowski (D), Christoph Keller (D), Natasja Kensmil (NL), Alexa Meyerman (NL), Oscar Santillan (EC), Rodrigo Hernández (MX), , David Brognon & Stéphanie Rollin (LU), Sanne Vaassen (NL), Filip Van Dingenen (B), Marta Volkova & Slava Shevelenko (RU/NL)

De Ridder

De Ridder is een huis voor de contemporaine kunst in Maastricht (NL) en introduceert een nieuw model. Het is een combinatie van een galerie en een arts incubator. Kunstenaars, kunsttheoretici en verzamelaars van de jongere generatie werken hier samen en zetten de eerste stappen in het internationale kunstenveld. De Ridder wordt gefinancierd door een combinatie van particuliere en publieke gelden.

De Ridder is genoemd naar het gebouw waarin zij is gehuisvest; de villa van een oude brouwerij in het centrum van Maastricht.

De Ridder werkt met een organisch model. Kern van het programma is de tentoonstelling de Cassini Cruise, een tentoonstelling met een begin, maar geen einddatum. De tentoonstelling verandert voortdurend. Werken worden toegevoegd en weer weggenomen. Rondom de tentoonstelling worden de verdere activiteiten ontwikkeld: films, lezingen, The Self Generating Library en A Room of One’s Own.

Voor afbeeldingen en informatie:

Ardi Poels

De Ridder

Oeverwal 3

NL 6221 EN Maastricht

31 (0) 6 305 64 035

hello@theridder.com

www.theridder.com

TheRidderHouseForContemporaryArt

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top