woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Maïdan van Sergei Loznitsa vanaf 7 juni in de bioscopen
Maïdan van Sergei Loznitsa vanaf 7 juni in de bioscopen

Maïdan van Sergei Loznitsa vanaf 7 juni in de bioscopen

  • Nederland
  • De première van Maïdan is zaterdag 7 juni, 21.15 uur in EYE Amsterdam. Cinema Delicatessen vertoont de documentaire van Sergei Loznitsa, de enige Nederlandse coproductie op het Festival de Cannes 2014, vervolgens als losse voorstelling door het hele land.
  • maidan
  • The Publicity Company
  • www.ThePublicityCompany.com
  • natasja@publicy.nl

Maïdan gaat over de burgeropstand in de Oekraïne in de winter van 2013/2014. De film volgt de ontwikkeling van de revolutie vanaf de vreedzame demonstraties van een half miljoen burgers op het centrale Maïdanplein in Kiev tot de bloederige veldslagen tussen demonstranten en oproerpolitie. Maïdan is een portret van een land dat ontwaakt en zijn identiteit opnieuw ontdekt.

Sergei Loznitsa – de regisseur van internationaal bekroonde films zoals In the Fog, My Joy en The Settlement - richt zich niet op actuele politieke kwesties, maar kijkt naar de volksopstand als een sociaal, cultureel en filosofisch fenomeen. Maïdan toont het enthousiasme, de heroïsche strijd, angst, moed, hoop, solidariteit, volkscultuur, passie en zelfopoffering. Een overweldigende ervaring die klassieke filmtechnieken combineert met de urgentie van de documentaire.

Over Content Editor U

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top