woensdag, mei 18, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Marechaussee geeft visitekaartje af op Schiphol
Marechaussee geeft visitekaartje af op Schiphol

Marechaussee geeft visitekaartje af op Schiphol

  • Nederland
  • De Air Force One met president Barack Obama is vanochtend geland op Schiphol. Aan de voet van de vliegtuigtrap vormden 2 ceremoniële wachters van de marechaussee de eerste kennismaking met Nederland. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans en de Amerikaanse ambassadeur Timothy Broas heetten Obama welkom.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/03/24/marechaussee-geeft-visitekaartje-af-op-schiphol.html

Na de ontvangst vertrok Obama met de presidentiële helikopter van de US Marines, the Marine 1, naar Amsterdam. De veiligheidsmaatregelen rond de Amerikaanse president zijn groot. Bij de beveiliging op de luchthaven zijn onder meer marechaussees met YPR-pantservoertuigen en landmachteenheden betrokken.

Wachtmeesters in opleiding

De marechaussees Frank Bisschops en Dion Veldema, wachtmeesters in opleiding, stonden onderaan de vliegtuigtrap. Frank: ‘Spannend, we werden gisteren pas aangewezen. Prachtig om dit te mogen doen. Het ging goed.” Net als Frank, genoot ook Dion van de bijzondere ervaring. “Ik ben trots dit gedaan te hebben. Hopelijk waren we een mooi visitekaartje voor Defensie’.

In loop van de ochtend arriveerden nog tientallen wereldleiders, zoals die van Italië, Polen, Roemenië, Spanje en Verenigde Arabische Emiraten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top