zaterdag, september 19, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Marechaussee helpt bij handhavingsactie Brabantse camping
Marechaussee helpt bij handhavingsactie Brabantse camping

Marechaussee helpt bij handhavingsactie Brabantse camping

  • Nederland
  • De Koninklijke Marechaussee leverde afgelopen dinsdag een bijdrage aan een grootscheepse handhavingsactie op camping Fort Oranje in Rijsbergen. Samen met andere overheidsdiensten pakte zij tientallen verdachten op van illegale permanente bewoning, uitkeringsfraude en overtredingen van de milieuwet.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/marechaussee/actueel/nieuws/2014/01/30/46210730/Marechaussee_helpt_bij_handhavingsactie_Brabantse_camping

8 marechaussees bewaakten tijdens de grootschalige controle de openbare orde en veiligheid op het terrein. Daarvoor liepen ze zij aan zij met medewerkers van onder meer de Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank en Milieurecherche. Er waren 2 documentenexperts van de marechaussee in verband met onder meer controle op illegale arbeidsmigranten.

Openstaande belastingschulden

In totaal werden meer dan 400 kavels gecontroleerd. De politie heeft 8 personen aangehouden: 1 persoon voor DNA-onderzoek, 6 vanwege openstaande boetes en 1 vanwege een openstaande boete en het opgeven van een valse naam. De Belastingdienst nam 9 auto’s in beslag en inde €3.000 aan belastingschulden.

Uitkeringen stopgezet

Justitie doet onderzoek naar 20 mensen die mogelijk onterecht met een buitenlands kenteken rijden. Daarnaast stopt de Belastingdienst per direct de toeslagen van 70 mensen, vanwege het vermoeden dat deze ten onrechte zijn aangevraagd. Bij 5 personen zijn de bijstandsuitkeringen stopgezet en 4 uitkeringen zijn in onderzoek genomen. De GGD trof in 6 gevallen mensen onder schrijnende omstandigheden aan. Ook is een aantal verwaarloosde paarden aangetroffen. De politie vond verder een vuilniszak met henneptoppen.

Criminaliteit

De recreatieve functie van Fort Oranje wordt de laatste jaren overvleugeld door de toestroom van (illegale) arbeidsmigranten, permanente bewoning door sociaal zwakkeren en criminelen. Het park heeft ongewenste, sterk aanzuigende werking en wordt bestempeld als vrijplaats.

Eén overheid

De geïntegreerde overheidsactie vond plaats onder regie van de Taskforce Brabant Zeeland. Hierin treedt de Koninklijke Marechaussee samen met gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en de Belastingdienst op tegen (georganiseerde) criminaliteit.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top