zondag, februari 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Marechaussee rolt drugsbende op
Marechaussee rolt drugsbende op

Marechaussee rolt drugsbende op

  • Nederland
  • De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen dagen in een grootschalig onderzoek naar de invoer van cocaïne via Schiphol 15 verdachten aangehouden.
  • drugsvangst
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/marechaussee/actueel/nieuws/2013/10/15/46208779/Marechaussee_rolt_drugsbende_op_video

De mannen worden ervan verdacht deel uit te maken van een crimineel samenwerkingsverband dat verschillende cocaïnetransporten organiseerde naar Nederland. De drugs kwamen uit Midden- en Zuid-Amerika.

In het onderzoek, uitgevoerd door het team zware criminaliteit van de marechaussee, kwamen de verdachten naar voren. Ze zijn van Nederlandse, Turkse en Colombiaanse nationaliteit, variërend in leeftijd van 23 tot 65 jaar.

Onder de verdachten bevinden zich 7 medewerkers van een bedrijf op Luchthaven Schiphol. De mannen worden er onder meer van verdacht de cocaïne uit vliegtuigen te hebben gehaald. Daarna smokkelden ze de drugs verder Nederland in. De meeste verdachten zijn woonachtig in de regio Amsterdam.

Verder onderzoek

Het arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee verrichtte een aantal aanhoudingen. Het vermoeden bestond dat enkele verdachten in het bezit van vuurwapens waren. Tijdens diverse doorzoekingen in woningen van verdachten zijn vuurwapens, geld en verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen.

Het team zware criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de verdachten. Dat gebeurt onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top