vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Marechaussees op weg naar rampplek in Oost-Oekraïne
Marechaussees op weg naar rampplek in Oost-Oekraïne

Marechaussees op weg naar rampplek in Oost-Oekraïne

  • Nederland
  • 40 militairen van de Koninklijke Marechaussee zijn gisteren vanaf Vliegbasis Eindhoven vertrokken naar het Oekraïnse Charkov. Ze vliegen mee met de C-130 Hercules.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/07/25/marechaussees-op-weg-naar-rampplek-in-oost-oekraine

De ongewapende marechaussees gaan op de locatie waar de brokstukken van het toestel van Malaysia Airlines 17 juli neerkwamen, zoeken naar lichamen en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Dat doen ze samen met experts van het Landelijk Team Forensische Opsporing die al enkele dagen zoeken. Ook is de Onderzoeksraad voor Veiligheid op de locatie actief.

Monitoren

De marechaussees zijn ,,extra handen, ogen en hersens” voor de onderzoekers die daar moeten werken, aldus premier Mark Rutte vanmorgen tijdens het debat in de Tweede Kamer. Volgens hem is de kans groot dat er op het rampterrein nog slachtoffers aanwezig zijn.

De veiligheidssituatie wordt volgens Rutte continu gemonitord door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Rond de rampplek in Oost-Oekraïne geldt volgens de premier momenteel een staakt-het-vuren. De regering van Oekraïne houdt een gevechtsafstand van 40 kilometer aan, de separatisten 10 kilometer.

Samenwerken

Gisteren vertrokken uit Charkov 7 onderzoekers naar het rampgebied, vandaag gaan er weer 7 en zondag nog eens 7. Daarmee komt het totaal aantal onderzoekers uit op 23. Zij werken samen met de medewerkers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en forensische onderzoekers van verschillende landen op de rampplek.

In Hilversum is inmiddels een team van meer dan 200 internationale experts bezig met identificatie van de slachtoffers.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top