maandag, juli 13, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Marechaussees volgen cultuurcursus
Marechaussees volgen cultuurcursus

Marechaussees volgen cultuurcursus

  • Nederland
  • Een groep van circa 60 marechaussees heeft gisteren een cultuurdag gevolgd. De cursus is bedoeld om militairen van de Brigade Grensbewaking Schiphol meer kennis te bieden over de culturele achtergrond van passagiers op de nationale luchthaven.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/marechaussee/actueel/nieuws/2013/10/31/46209152/Marechaussees_volgen_cultuurcursus

In de bijeenkomsten komen de gangbare gebruiken, cultuur en omgangsvormen uit Turkije, Rusland, China en Marokko aan bod. “Om reizigers het best te kunnen helpen is het handig te weten hoe het best met hen om te gaan”, zegt wachtmeester Jamal Selak. Hij en wachtmeester Rachid Achenlal kennen een Marokkaanse achtergrond. “Marokkanen praten vaak hard en luid. Ook vermijden ze meestal oogcontact en bij echtparen voert de man vaak het woord.”

Landentrainingen

Samen met collega’s van Turkse, Russische of Chinese komaf geven de Nederlandse Marokkanen hun medegrensbewakers de trainingen. “Er is niet voor niets voor deze landen gekozen”, licht brigadecommandant luitenant-kolonel Jos Pieters toe. “Veel van de reizigers die we bij de balie krijgen, komen daar vandaan.”

Tips en trucs

De lessen in de culturele bijzonderheden van de respectieve landen geven de grenswachters wat extra bagage. Deelnemer wachtmeester Tim Matjes: “Het is altijd fijn extra tips en trucs te leren om je werk nog beter te kunnen uitvoeren.”

Hostmanship

Gastvrijheid staat al jaren hoog in het vaandel bij de Koninklijke Marechausee. Pieters: “Een ander behandelen zoals je dat zelf ook wenst, daar draait het om. Culturele kennis draagt daaraan zeker bij. Miscommunicatie of het verkeerd begrijpen van bijvoorbeeld lichaamstaal kan tot vervelende situaties leiden, die voorkomen kunnen worden.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top