vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Marga Bult met boekpresentatie en zang in Museum Vaals
Marga Bult met boekpresentatie en zang in Museum Vaals

Marga Bult met boekpresentatie en zang in Museum Vaals

  • Nederland
  • Op 7 september om 16.00 uur zal Marga Bult, ambassadrice van Alzheimer Nederland in Museum Vaals de presentatie verzorgen van het boek “De hand van een engel” en een optreden verzorgen.
  • DSC05656
  • Museum Vaals
  • http://www.museumvaals.nl
  • info@museumvaals.nl

Marga Bult is vooral bekend als zangeres van de groep Babe in de jaren tachtig en als deelnemer in 1987 aan het Eurovisiesongfestival met het lied “Rechtop in de Wind”. Hierna volgde en volgt nog steeds veel werk als zangeres en als presentatrice. In 2014 werd zij ambassadrice van Alzheimer Nederland om het belang van muziekherinneringen, voeding, beweging en de omgang van deze kwetsbare groep nog steviger onder de aandacht te brengen middels pers en media.

Het te presenteren boek “De hand van een engel” is geschreven door Francois Reijnders en gaat over zijn bejaarde demente moeder die haar hele leven een geheim met zich mee heeft gedragen. Voor haarzelf heeft zij dat geheim uiteindelijk meegenomen in haar graf, maar haar geheim werd in het laatste stukje van haar leven in een paar weken ontdekt. Zelf had ze daar geen enkele invloed meer op, omdat haar denkwereld kleiner en kleiner werd. Het begon met momenten van vergeetachtigheid dat eindigde in een totale vorm van dementie door de ziekte van Alzheimer.

Van elk verkocht exemplaar van het boek gaat een bedrag naar Alzheimer Nederland voor wetenschappelijk onderzoek.

Als locatie is gekozen voor het religieus museum in Vaals omdat de schrijver in het museum, overweldigend vol met grote heiligenbeelden, iets heel bijzonders meemaakte, dat uitgebreid beschreven wordt in het boek met woorden als: “Op datzelfde moment leek het of zijn hart even ophield met kloppen. Als versteend stond hij daar. Als aan de grond genageld.” Op de omslag van het boek prijkt een schitterende foto van de engel Gabriel van het museum.

Wie bij deze presentatie en het optreden aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden bij Museum Vaals via info@museumvaals.nl of onder telefoonnummer 043-3060080.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top