woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Marileen Dogterom gekozen tot nieuw KNAW lid
Marileen Dogterom gekozen tot nieuw KNAW lid

Marileen Dogterom gekozen tot nieuw KNAW lid

  • Nederland
  • Hoogleraar bionanoscience Marileen Dogterom is een van de zestien nieuwe leden van de KNAW. Zij is een van de pioniers in het vakgebied biomoleculaire fysica. Het onderzoek van Dogterom richt zich op het cytoskelet: de microbuisjes die cellen van planten en dieren hun vorm en mechanische functie geven en die het mogelijk maken dat cellen zich succesvol kunnen delen.
  • TU Delft
  • info@tudelft.nl

In het Marileen Dogterom LAB bouwt zij delen van cellen na in een gecontroleerde omgeving om zo tot een kwantitatief begrip van de werking van het cytoskelet te komen. Haar werk is een belangrijke opmaat tot de ontwikkeling van kunstmatige cellen.

Marileen Dogterom is tevens hoogleraar biofysica aan de Universiteit Leiden.

Installatie Akademieleden

De KNAW heeft zestien nieuwe leden gekozen. Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van voordrachten van ‘peers’ binnen en buiten de Akademie. De KNAW telt circa vijfhonderd leden. Een lidmaatschap is voor het leven. Op maandag 12 september 2016 worden de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd in het Trippenhuis van de KNAW.

Meer informatie op de website van de KNAW.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top