vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Marine paraat voor orkaannoodhulp in Caribisch gebied
Marine paraat voor orkaannoodhulp in Caribisch gebied

Marine paraat voor orkaannoodhulp in Caribisch gebied

  • Nederland
  • De marine in het Caribische Gebied heeft deze week, samen met de lokale hulpdiensten op de Bovenwindse Eilanden, getraind in de hulpverlening na de passage van een orkaan. Tijdens de ‘Hurricane Exercise’ ondersteunden de militairen onder meer bij de verzorging en afvoer van gewonden. Ook hielpen zij de politie een opstandige menigte in toom te houden.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/06/19/marine-paraat-voor-orkaannoodhulp-in-caribisch-gebied

De militairen handhaafden daarnaast samen met de politie een avondklok en zetten voedsel- en waterdistributiepunten op. De samenwerking tussen lokale hulpdiensten en Defensie kreeg met de oefening aan het begin van het orkaanseizoen een impuls. De militairen op Curacao, Aruba en St. Maarten staan 24/7 paraat voor het verlenen van militaire bijstand na een dergelijke ramp.

Het rampscenario van de jaarlijkse orkaannoodhulpoefening werd uitgevoerd op Sint-Maarten, Sint-Eustasius en Saba. Nadat de orkaan zogenaamd over de eilanden was geraasd, startten de lokale hulpdiensten en de militairen de noodhulp. Het ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan leverde personeel, hulpgoederen en voertuigen af op de 3 eilanden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top