vrijdag, juni 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Markt kan deze zomer meebouwen aan nieuwe NZEB-tool
Markt kan deze zomer meebouwen aan nieuwe NZEB-tool

Markt kan deze zomer meebouwen aan nieuwe NZEB-tool

  • Nederland
  • Deze zomer kunnen bouwprofessionals meebouwen aan de definitieve versie van de NZEB-tool die eind september op de markt komt. Tijdens het congres NulNu 2015 op maandag 1 juni wordt de beta-versie geïntroduceerd. Aan congresdeelnemers wordt gevraagd zich aan te melden om input en feedback te geven.
  • DeJong&Verder
  • http://www.dejongev.nl
  • info@dejongev.nl

Deze nieuwe onafhankelijke ontwerpberekening rekent gebouwprestaties integraal en exact op eenvoudige wijze door. De basis van de NZEB-tool is de bouwfysische berekening PHPP die al jarenlang wereldwijd wordt toegepast om energiezuinig te ontwerpen en bouwen. Wie nu meedoet zorgt ervoor dat Nederlandse concepten als nul-op-de-meter en Active House straks goed ingebed zijn.

NulNu-congresdeelnemers wordt gevraagd zich aan te melden om input en feedback te geven, daarvoor is een projectsite in ontwikkeling. Zij kunnen als eersten in ons land een volledige PHPP-berekening maken met een aantal voor Nederland geldende NZEB-maatregelen (Nearly Zero Energy Building), zoals een luchtwarmtepomp en kunnen hun eigen kennis en data inbedden. Wie bijdraagt loopt dus mee voorop met de ontwikkeling van wat naar verwachting de nieuwe nationale ontwerpberekening gaat worden voor zeer energiezuinig bouwen.

Nu meebouwen aan de NZEB-tool kost € 200 en de upgrade in september € 100 (verkoopprijs € 395 door SBRCURnet). Wie meedoet neemt tevens gratis deel aan de introductiecursus op 29 juni in Ede door stichting KERN ter waarde van € 50. Dit aanbod geldt voor deelnemers aan het congres NulNu 2015 op 1 juni in Utrecht. Meer informatie en aanmelden congres: www.nul-nu.nl.

NZEB-tool stimuleert energieneutraal bouwen

De nieuwe onafhankelijke ontwerpberekening NZEB-tool rekent gebouwprestaties integraal en exact op eenvoudige wijze door. Daarmee worden energieprestaties nauwkeurig voorspelbaar, zodat bouwers bewoners garanties kunnen geven op het werkelijk verbruik. De tool geeft daarin alle relevante vrijheidsgraden voor ontwerpers en ontwikkelaars.

Tijdens NulNu2015 sluit vereniging DNA in de Bouw het EU-gesubsidieerde project PassREg af (Passive House Regions with Renewable Energy). De presentatie van de NZEB-tool is de belangrijkste uitkomst van dit project. De basis ervan wordt al jarenlang wereldwijd toegepast om energiezuinig te ontwerpen en bouwen. De onderliggende bouwfysische berekening PHPP is ontwikkeld door het Duitse PHI. De NZEB-tool bevat alle noodzakelijke aanvullingen voor ons land, om diverse NZEB-componenten en hernieuwbare energiebronnen nauwkeurig te kunnen berekenen, zoals bijvoorbeeld voor een nul-op-de-meter woning. De NZEB-tool past in de ambities van de overheid van een nieuwe nationale ontwerpberekening. Vanaf 2020 moet het bouwniveau internationaal (bijna) energieneutraal zijn. Ook in ons land is minimaal energieneutraal bouwen dan de norm.

Over DNA in de Bouw

Met Europese steun van het project PassREg was DNA in de Bouw aanjager in de regio Arnhem-Nijmegen op het gebied van het passiefhuis in Nederland. PassREg is onderdeel van IEE (Intelligent Energy Europe) en duurt tot mei 2015. Er nemen 14 Europese regio’s aan deel en DNA in de Bouw voerde het in Nederland uit, met cofinanciering van de gemeentes Arnhem en Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en provincie Gelderland.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top