dinsdag, oktober 26, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Markttoegang VS voor Nederlands rund- en kalfsvlees
Markttoegang VS voor Nederlands rund- en kalfsvlees

Markttoegang VS voor Nederlands rund- en kalfsvlees

  • Nederland
  • Nederland krijgt groen licht voor de export van rund- en kalfsvlees naar de Verenigde Staten. Dat is de uitkomst van een audit van het Nederlandse toezichtsysteem op de rundvleesproductie, die in 2014 en 2015 door de VS is uitgevoerd. Nederland, Ierland en Litouwen zijn de enige landen in de EU die rund- en kalfsvlees naar de Verenigde Staten mogen exporteren. De markttoegang betekent een exportpotentieel van 80 miljoen euro (10.000 ton kg).
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Het Nederlandse rund- en kalfsvlees wordt straks geleverd aan exclusieve restaurants met een Europese keuken. Vooral de hoogwaardige, luxere delen zoals ribeye, rugdelen en de achterbil zijn daar populair. Maar er blijft ook vraag naar gehakt voor in de hamburgers. Amerikanen zijn een van de grootste vleeseters ter wereld.

Dat Nederland nu markttoegang heeft verworven, is te danken aan het systeem van keuring en toezicht door de NVWA, dat internationaal bekend staat als degelijk en betrouwbaar. De markttoegang is niet alleen een kans voor de sector, maar ook een mooi resultaat voor Nederland. De NVWA ziet erop toe dat Nederlandse rund- en kalfsvleesbedrijven die naar de Verenigde Staten willen exporteren, voldoen aan de Amerikaanse eisen. Op dit moment wordt gewerkt aan het afronden van het veterinaire export certificaat en nog een aantal technische details.

Onlangs nog lukte het Nederland (als enige EU-land) markttoegang tot de VS te verwerven voor eierproducten. Daar is in de VS grote vraag naar. De eierproducten worden gebruikt in milkshakes, muffins, proteïne-sportdrankjes en verstevigingsmiddel in hamburgers.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top