dinsdag, september 22, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Massaontslag, hoe gaat dat in zijn werk?
Massaontslag, hoe gaat dat in zijn werk?

Massaontslag, hoe gaat dat in zijn werk?

  • Nederland
  • Mr. M.R.E. Gelok (Machiel), 2014, de Ondernemer
  • Haans Advocaten
  • www.haansadvocaten.nl
  • info@clickr.nl

Wat is de procedure?

Er is sprake van massaontslag, als een bedrijf meer dan 20 mensen tegelijkertijd ontslaat. Het begint bij het opstellen van een sociaal plan, daarin liggen de regelingen en voorzieningen vast voor de getroffen werknemers. In de regel heeft elke vertrekkende werknemer minimaal recht op dat wat is vastgelegd in dit sociaal plan. De werkgever die verantwoordelijk is voor het massaontslag kan het dienstverband op drie manieren beëindigen. Allereerst door het sluiten van een beëindigingsovereenkomst. Ten tweede door collectief ontslag aan te vragen bij het UWV Werkbedrijf. En tenslotte is er nog de ontslagaanvraag bij de kantonrechter.

Een paar tips voor de werknemers

Let bij een beëindigingsovereenkomst goed op of deze voldoet aan alle wettelijke eisen. Dat is belangrijk om na ontslag een uitkering te krijgen. In het geval van collectief ontslag is het aan te bevelen verweer te voeren. Ook in het derde geval van ontslag met een sociaal plan door een procedure bij de kantonrechter is verweer zeker mogelijk. Alhoewel een kantonrechter normaliter het sociaal plan volgt is het in individuele situaties zeker de moeite waard hier tegen in te gaan. En is het mogelijk er meer uit te halen dan het sociaal plan biedt. In alle gevallen is het aan te raden vooraf goed advies in te winnen.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met de arbeidsrechtadvocaten van Haans advocaten Roosendaal!

Bron: Haans Advocaten

Over ClickR

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top