donderdag, november 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Masterclass helpt intercedenten 50-plussers naar werk te bemiddelen
Masterclass helpt intercedenten 50-plussers naar werk te bemiddelen

Masterclass helpt intercedenten 50-plussers naar werk te bemiddelen

  • Nederland
  • Maandag 19 januari a.s. vindt de eerste masterclass ‘Verruim je blik’ plaats die de brancheorganisaties ABU en NBBU gratis aanbieden aan intercedenten. De masterclass biedt de medewerkers van uitzendbureaus tools en inspiratie om nog meer focus te leggen op het bemiddelen van 50-plussers.
  • Algemene Bond Uitzendondernemingen
  • http://www.abu.nl
  • info@abu.nl

De behoefte aan extra training blijkt groot: de serie masterclasses waren in korte tijd volgeboekt. De gratis trainingen zijn onderdeel van een aantal initiatieven van de uitzendbranche om de bemiddeling van 50-plussers extra aandacht te geven. Zo lanceerde de uitzendbranche dit najaar het online magazine Open voor ervaring. Daarnaast worden specifieke speeddates georganiseerd voor 50-plussers en spelen diverse uitzendbureaus een actieve rol in netwerktrainingen die UWV voor ouderen organiseert.

Belangrijke rol uitzendbranche

De uitzendbranche speelt een belangrijke rol om werkloze 50-plussers aan de slag te helpen, zo blijkt uit de laatste Barometer 50-plus van UWV. Van de honderd werkloze ouderen die aan het werk gaan, is bij een kwart daarvan een uitzendbureau betrokken. Een op de acht uitzendkrachten is 50-plus. In de barometer ontkracht de uitzendbranche ook de meest voorkomende vooroordelen over oudere werknemers.

In de masterclasses komen de voordelen van het werken met ouderen aan bod: gemotiveerd, bereikbaar en ervaren. Deelnemers leren omgaan met de meest voorkomende vooroordelen tegen ouderen, ze kunnen hun ervaringen delen en krijgen praktische informatie over subsidies en regelingen.

Extra aandacht voor 50-plus

De uitzendbranche heeft met minister Asscher van SZW afgesproken om eind dit jaar 22.500 50-plussers aan werk te hebben geholpen.Om het voor de uitzendbureaus extra aantrekkelijk te maken, heeft de minister de regels voor subsidiëring aangepast: de leeftijdgrens is verlaagd van 55+ naar 50+ en iemand hoeft niet meer drie maanden werkloos te zijn om voor de 50plusser-regeling in aanmerking te komen. Beide aanpassingen verruimen de mogelijkheid voor uitzendondernemingen om met behulp van een plaatsingsfee – die kan oplopen tot 1500 euro – nog meer ouderen aan het werk te helpen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top