vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Maximaal toegestane duur kort verblijf in het Schengengebied op een andere manier berekend
Maximaal toegestane duur kort verblijf in het Schengengebied op een andere manier berekend

Maximaal toegestane duur kort verblijf in het Schengengebied op een andere manier berekend

  • Europa
  • Per 18 oktober 2013 wijzigt de berekening van de maximaal toegestane duur van het kort verblijf in het Schengengebied. Dit is het gevolg van het inwerkingtreden van Verordening (EG) 610/2013 van 26 juni 2013. Directe aanleiding voor deze wijziging is een uitspraak van het Europese Hof uit 2006 (zaak C-241/05). Deze wijziging garandeert dat alle Schengenlanden op dezelfde manier de maximaal toegestane duur van het kort verblijf binnen het Schengengebied berekenen.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • http://www.ind.nl/Nieuws/Pages/DemaximaaltoegestaneduurdateenvreemdelinginhetSchengengebiedmagverblijvenwordtopeenanderemanierberekend.aspx

Oude berekening

Een vreemdeling mag maximaal 3 maanden in een periode van 6 maanden, te rekenen vanaf datum eerste binnenkomst, in het Schengengebied verblijven.

Nieuwe berekening

In de nieuwe situatie wordt niet meer in maanden maar in dagen gerekend. Daarbij wordt ook niet meer gekeken naar de datum van allereerste binnenkomst, maar wordt voor iedere dag van het (geplande) verblijf de 180 voorafgaande dagen in aanmerking genomen. Dit betekent dat er gedurende het verblijf op geen enkele dag sprake mag zijn dat -180 dagen teruggerekend – de vreemdeling al langer dan 90 dagen in het Schengengebied heeft verbleven.

De EU-calculator (Short-stay calculator)

De Europese Commissie heeft op haar website een tool, de EU-calculator, beschikbaar gesteld. Daarmee is eenvoudig vast te stellen hoeveel dagen de vreemdeling na zijn inreis nog in het Schengengebied kan verblijven. Ook kan deze tool worden gebruikt om de reis te plannen.

Let wel: aan deze tool kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de grens zal immers altijd gecontroleerd dienen te worden of ook aan de overige toegangsvoorwaarden wordt voldaan.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top