maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Medewerksters zorgorganisatie Vérian richten eigen zorgcoöperatie op
Medewerksters zorgorganisatie Vérian richten eigen zorgcoöperatie op

Medewerksters zorgorganisatie Vérian richten eigen zorgcoöperatie op

  • Nederland
  • Twaalf medewerkers van thuiszorgorganisatie Vérian hebben met behulp van Help Gewoon hun eigen zorgcoöperatie opgericht. Ze starten per 1 juni. Via hun eigen zorgorganisatie, Help Gewoon Thuiszorg Apeldoorn, gaan zij verder met het verzorgen van de ongeveer 80 cliënten die zij al hadden.
  • www.fnv.nl
  • persvoorlichting@fnv.nl

Maandag 2 mei om 16.00 uur tekenen zij een contract met de gemeente Apeldoorn. Dit betekent dat zorgbehoevende mensen, die aankloppen voor zorg bij de gemeente, ook gebruik kunnen maken van zorgdiensten van deze twaalf dames.

Heft in eigen handen

‘Een heel mooi voorbeeld van hoe het ook kan’, zegt Marian Beldsnijder van FNV Zorg & Welzijn: ‘Toen de dames ontslagen werden, wilden ze het heft in eigen hand nemen. Het is natuurlijk sneu dat het zo ver heeft moeten komen, maar niet bij de pakken neerzitten en op deze manier een eigen oplossing creëren, is iets waar wij als FNV best trots op zijn. Ik wens deze twaalf dames dan ook alle succes van de wereld toe!’

Behoud loon en arbeidsvoorwaarden

Deze twaalf medewerkers van Vérian hebben de afgelopen maanden samen met hun collega’s continu actie gevoerd. Zij hebben Vérian en de gemeente opgeroepen met een oplossing te komen. Deze twaalf thuiszorgers hebben het heft in eigen handen genomen waardoor ze voor hun cliënten kunnen blijven zorgen en zijn hun loon en arbeidsvoorwaarden behouden.

Geld voor zorg beschikbaar

In heel Nederland leven duizenden zorgmedewerkers en hun cliënten in grote onzekerheid of ze hun werk, arbeidsvoorwaarden of vertrouwde zorgmedewerker behouden. De FNV vindt dit onbegrijpelijk, gezien de afspraken die op 4 december 2015 zijn gemaakt tussen staatssecretaris Van Rijn, de VNG en de FNV. Er is een ‘noodfonds’ van 60 miljoen beschikbaar om de tarieven op te hogen, zodat er voldoende geld beschikbaar wordt gesteld door gemeenten om goede thuiszorg te organiseren. Ook is er geld beschikbaar voor gemeenten, zodat de thuiszorg beter, in de vorm van ‘ondersteuning thuis’, georganiseerd kan worden.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top