zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Meer Britten willen Nederlander worden
Meer Britten willen Nederlander worden

Meer Britten willen Nederlander worden

  • Nederland
  • In 2015 hebben in totaal ongeveer veertig personen van Britse afkomst een naturalisatieverzoek ingediend in Nederland. In de afgelopen maand (24 juni t/m 21 juli 2016) hebben twintig Britten een verzoek gedaan om Nederlander te worden; dit is gelijk aan hoeveelheid verzoeken in de eerste helft van 2016 (1 jan. t/m 23 juni), namelijk ook ongeveer twintig.
  • IND
  • info@ind.nl

Hoewel we een stijging zien in de hoeveelheid naturalisatieaanvragen, is het aantal nog steeds erg klein in vergelijking met het aantal Britten dat in Nederland woont. Volgens het CBS waren er op 1 januari 2015 ruim 43.000 Britten woonachtig in Nederland.
 
Voorwaarden
Als EU-burger kan een Brit na vijf jaar rechtmatig verblijf in Nederland een naturalisatieverzoek indienen. Hij hoeft zijn verblijf in Nederland niet aan te tonen met een verblijfsdocument. Dit hoeft ook niet bij het verzoek om naturalisatie. De EU-burger ondertekent bij de gemeente een verklaring. Hierin staat dat hij de afgelopen vijf jaar in Nederland heeft gewoond. In die periode mag hij maximaal zes maanden buiten Nederland hebben gewoond.
Voor meer informatie over de naturalisatie procedure zie: Ik wil Nederlander worden (www.ind.nl).

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top