zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Meer dan 2.000 deelnemers bij veteranendag landmacht
Meer dan 2.000 deelnemers bij veteranendag landmacht

Meer dan 2.000 deelnemers bij veteranendag landmacht

  • Nederland
  • De Koninklijke Landmacht hield gisteren haar jaarlijkse veteranendag op de voormalige vliegbasis Soesterberg. De dag stond in het teken van 200 jaar Koninklijke Landmacht. Het krijgsmachtdeel toonde met de dag waardering voor haar veteranen die vaak dienden onder zware omstandigheden.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/10/15/2.000-deelnemers-bij-veteranendag-landmacht

Tijdens de dag was er voor de 2.000 veteranen vooral gelegenheid om elkaar weer eens te ontmoeten en herinneringen op te halen. Niet alleen oud-militairen maar ook actiefdienenden met een uitzendverleden waren hiervoor uitgenodigd.

Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten generaal–majoor Marc van Uhm opende de dag met een speech. Hierin sprak hij over 200 jaar landmacht, de professionaliteit en innovatie binnen de organisatie en vooral over de bijzondere kameraadschap van landmachtveteranen die samen op missie zijn geweest.

Unieke locatie en voertuigen

De veteranen konden diverse evenementen bezoeken. Zo gaf de band Booming Piano’s, wellicht bekend bij Afghanistanveteranen, een concert. Verder konden de (oud-) militairen in diverse moderne en historische voertuigen een rondrit maken en Defensiematerieel bekijken bij een ‘static show’.

Daarnaast kregen ze een unieke kans om een gedeelte te bezoeken van het Nationaal Militair Museum. Dat opent eind 2014 haar deuren voor het publiek. Majoor Nils Rienks, mede-organisator van de veteranendag en zelf ook veteraan, keek zeer tevreden terug. “Ik hoorde vooral positieve reacties over deze locatie. Veel veteranen geven aan later graag een bezoek te willen brengen aan het museum; met mede-veteranen, familieleden of vrienden. “

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top