zondag, januari 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Meer inzicht in de risico’s van exporteren voor Nederlandse bedrijven.
Meer inzicht in de risico’s van exporteren voor Nederlandse bedrijven.

Meer inzicht in de risico’s van exporteren voor Nederlandse bedrijven.

  • Nederland
  • De ontwikkelingen in de wereldpolitiek hebben overal grote impact op handelsbetrekkingen. Overheidsinstanties in de Verenigde Staten en de Europese Unie komen met nieuwe regels en voorschriften die de vrije handel beperken. Bedrijven die hier niet aan voldoen, lopen grote risico’s – in extreme gevallen met gevangenisstraffen en bedrijfssluitingen als resultaat. AEB en BSCN hebbeneen unieke quickscan ontwikkeld die bedrijven binnen tien minuten inzicht geeft in de risico’s die zij lopen.
  • richard-groenendijk-300dpi-aeb-6920
  • Presscom PR & Marketing B.V.
  • www.aeb.com
  • richard.groenendijk@aeb.com

Een toenemend aantal Nederlandse bedrijven verstuurt goederen naar landen over de hele wereld. Maar welk bedrijf durft met honderd procent zekerheid te stellen dat hij aan alle wettelijke eisen omtrent exportcontrole voldoet? De risico’s zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. De dreiging in de wereld en zeker ook in Europa neemt toe. Overheidsinstanties reageren daarop met nieuwe regels en voorschriften.

Bedrijven zijn in steeds grotere mate zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van hun supply chains. Zij dienen zelf maatregelen te nemen om misbruik te voorkomen. Dat betekent dat compliance en juridische regelgeving steeds meer aandacht verdient. “Bedrijven die hun verantwoordelijkheid op dit vlak nemen, onderscheiden zich daarmee in de markt. Ook hun klanten doen immers graag alleen zaken met bedrijven die zo min mogelijk risico’s lopen”, stelt Martijn Feldbrugge, directeur van BSCN .

Inzicht in risicoprofiel

Om bedrijven die handelen met het buitenland te helpen hun risico’s in kaart te brengen, hebben AEB Nederland en BSCN een gratis Quick-Scan ontwikkeld. Bedrijven kunnen in tien minuten een online vragenlijst invullen, waarna ze een individueel risicoprofiel met aanbevelingen en suggesties ontvangen. Daarvoor hoeven ze geen bedrijfsgevoelige of beschermde informatie te delen. De aanbevelingen en suggesties zijn geheel vrijblijvend.

Inzicht in de exportrisico’s is van groot belang, stelt Richard Groenendijk, algemeen directeur van AEB Nederland. “Een overtreding van de Nederlandse of Europese exportcontrolewetten kan leiden tot hoge boetes en zelfs juridische straffen, in bijzonder ernstige gevallen zelfs gevangenisstraffen. Daarnaast lopen bedrijven het gevaar dat hun handelsmogelijkheden worden ingeperkt. Uitvoervergunningen en douane-priveleges kunnen worden afgenomen en ook bedrijfssluiting behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast  lopen ondernemingen die niet aan de exportcontrolewetten van de Verenigde Staten voldoenkans het recht op het verhandelen van Amerikaanse producten te verliezen. Veel bedrijven zijn zich er niet van bewust dat ook deze Amerikaanse wetgeving van toepassing is op hun exporthandel.”

Gratis Quick-Scan

Doe direct de Quick-Scan; ga naar www.aeb.com/quick-scan. Er zijn geen kosten verbonden aan deze quickscan en het invullenvan de vragenlijst vergt maximaal tien minuten.

Over AEB (www.aeb.com – www.aeb.com/nl)  

Met ruim 30 jaar ervaring is AEB een van de toonaangevende aanbieders van wereldwijde IT-oplossingen en diensten voor Supply Chain Management met de nadruk op de logistiek van inkoop, opslag en distributie, buitenlandse handel en risicobeheer. Met de logistieke suite ASSIST4 biedt AEB een toepassing met een doorlopende procesondersteuning en een volledige transparantie voor de planning en aansturing van wereldwijde bezorgnetwerken. AEB is een internationale onderneming met ruim 5000 klanten in Europa, Azië en Amerika. Het hoofdkantoor van AEB is gevestigd in Stuttgart, met vestigingen in Hamburg, Soest, Düsseldorf en München evenals internationale vestigingen in Groot-Brittannië, Singapore, Zwitserland, Oostenrijk. Zweden, Nederland, de Tsjechische Republiek, Frankrijk en de VS.

 

Over Presscom

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top