donderdag, januari 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Meer Nederlanders gaan dit jaar op vakantie
Meer Nederlanders gaan dit jaar op vakantie

Meer Nederlanders gaan dit jaar op vakantie

  • Nederland
  • 66% van de Nederlanders gaat dit jaar op vakantie. Dat was vorig jaar minder. De stijging van het aantal mensen die op vakantie gaat is vooral hoog onder gezinnen met een laag inkomen.
  • D-reizen
  • www.d-reizen.nl
  • k.aarts@scherponline.nl

Dit jaar gaan er meer Nederlanders op vakantie dan vorig jaar, dat heeft het Nibud bekend gemaakt. Als je naar het weer van de afgelopen weken kijkt, is het natuurlijk ook niet gek dat iedereen zijn koffers pakt. Heb jij ook al een leuke last minute vakantie geboekt?

66% gaat 6 dagen of langer op vakantie

Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) doet elk jaar onderzoek naar de uitgaven van Nederlanders, ook met betrekking tot vakantie. Uit dit onderzoek is gebleken dat dit jaar ruim twee derde van de Nederlanders langer dan zes dagen op vakantie gaan. Slechts 22 procent van de Nederlanders blijft dit jaar lekker thuis, terwijl dat vorig jaar nog 25 procent was. Of het iets te maken heeft met het slechte weer van de afgelopen weken, is niet duidelijk.

Mensen met een lager inkomen gaan vaker op vakantie

De stijging van het aantal mensen die op vakantie gaat is het grootst onder gezinnen die gemiddeld 1500 euro per maand verdienen samen. Dit jaar gaat maar liefst 52 procent van hen 6 dagen of langer op vakantie, terwijl dat vorig jaar was dit slechts 32 procent.

Hoe krijgen Nederlanders hun vakantiegeld?

Het vakantiegeld die Nederlanders krijgen van hun werkgevers komt bij de meeste in één keer binnen. Ongeveer 90 procent van de Nederlanders geeft de voorkeur aan het krijgen van een eenmalig bedrag ten opzichte van maandelijkse uitbetaling van het vakantiegeld. 71 procent van de Nederlanders rekent ook vooraf uit of ze de vakantie kunnen betalen met het vakantiegeld.

Vakantie van ZZP’ers

Onder ZZP’ers is sparen voor de vakantie niet echt een prioriteit: slechts 20 procent legt maandelijks geld weg voor de vakantie. 40 van de ZZP’ers geeft wel aan dat ze sparen voor de vakantie.
Heb jij ook al plannen voor de vakantie of ben je nog druk aan het zoeken naar een geschikte last minute? Neem dan eens een kijkje bij de voordelige last-minutes van D-reizen.

 

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top