maandag, januari 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Meer ruimte voor de Lek vergroot waterveiligheid
Meer ruimte voor de Lek vergroot waterveiligheid

Meer ruimte voor de Lek vergroot waterveiligheid

  • Nederland
  • Heijmans heeft vandaag samen met Martens en Van Oord en Rijkswaterstaat het project Ruimte voor de Lek opgeleverd. Het project resulteert in meer waterveiligheid voor de bewoners van het gebied rond Nieuwegein en Vianen, natuur, mooie uitzichtpunten, extra wandelroutes, een vissteiger en een ruiterroute. Het project werd officieel afgerond met de voordracht van het gedicht ‘Rivierverruiming’ door de Utrechtse dichter Ingmar Heytze.
  • Heijmans
  • info@heijmans.nl

Tijdens het project zijn de uiterwaarden van de Lek bij Vianen en Nieuwegein opnieuw ingericht zodat de rivier de groeiende hoeveelheid water kan verwerven. Heijmans heeft onder andere de bouw van de nieuwe brug ‘Pont Napoleon’ gerealiseerd. De brug, met een overspanning van circa 50 meter, verbindt de buitenstad van Vianen met de Pontwaardhoeve en het veer naar Nieuwegein. Martens en Van Oord was verantwoordelijk voor het grondwerk.

Pont Napoleon

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof noemt de uiterwaarden met de nieuwe natuur en recreatieve voorzieningen de ‘nieuwe voortuin voor Nieuwegein en Vianen’. “Het is ons gelukt om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor inwoners, bedrijven en recreanten”, aldus de gedeputeerde. Als voorbeelden noemt ze het nieuwe Toeristische Overstappunt, de veerpont Vrevia en Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve. Daarbij roemt ze ook de samenwerking met bewoners en gebruikers in het gebied. Verbeek-Nijhof: “Mede dankzij hun kennis en inbreng is het hier zo mooi geworden.” Ook liefhebbers van cultuurhistorie komen ook aan hun trekken in het gebied. De brug die het centrum van Vianen met een nieuw eiland in de Pontwaard verbindt, kreeg de naam ‘Pont Napoleon’, omdat Napoleon in 1811 op deze plek de Lek overstak naar Vreeswijk. “Een historische plek dus, wat ook blijkt uit de vele verwijzingen naar steenovens en sluisjes die hier ooit te vinden waren”, aldus een enthousiaste gedeputeerde.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top