woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Meesterwerk in De Nieuwe Kerk groot succes: 28.000 bezoekers voor In Memory of George Dyer van Francis Bacon
Meesterwerk in De Nieuwe Kerk groot succes: 28.000 bezoekers voor In Memory of George Dyer van Francis Bacon

Meesterwerk in De Nieuwe Kerk groot succes: 28.000 bezoekers voor In Memory of George Dyer van Francis Bacon

  • Nederland
  • De derde expositie in de serie Meesterwerk is op zondag 30 maart 2014 afgesloten met in totaal 28.017 bezoekers en gasten.
  • De Nieuwe Kerk
  • www.nieuwekerk.nl
  • pressoffice@nieuwekerk.nl

De triptiek In Memory of George Dyer van Francis Bacon uit 1971 hing ruim vijf weken in het hoogkoor van De Nieuwe Kerk. Daarmee bevestigt de serie haar grote succes, nadat The Last Supper van Andy Warhol in 2012 en De Heilige Familie van Rembrandt in 2011 – mede door drukbezochte museumnachten – respectievelijk 37.500 en 36.600 bezoekers trokken.

Op de zaterdagmiddagen waren er lezingen van onder anderen schrijver Joost Zwagerman, hoofdconservator van het Gemeentemuseum Den Haag Hans Janssen en gastconservator Gijs van Tuyl. Hierin werden het indrukwekkende werk en meeslepende leven van Francis Bacon en zijn relatie met George Dyer belicht.

Wat er te zien zal zijn als vierde Meesterwerk wordt na de zomer van 2014 bekendgemaakt. De tentoonstelling zal duren vanaf eind februari tot medio april 2015.

De serie
In 2011 startte De Nieuwe Kerk met de serie Meesterwerk, waarin jaarlijks een meesterwerk met een religieuze en/of spirituele lading uit een museale of particuliere collectie wordt getoond. Het geëxposeerde werk kan met alle religies of levensbeschouwingen te maken hebben. Steeds gaat het om een belangrijk werk dat vraagt om contemplatie en introspectie, dat schittert in het hoogkoor en dat uitnodigt tot het maken van een ‘pelgrimstocht’. Stichting AMMODO maakt de Meesterwerk-serie in De Nieuwe Kerk mogelijk.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top