dinsdag, oktober 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Meldkamers politie en marechaussee samen
Meldkamers politie en marechaussee samen

Meldkamers politie en marechaussee samen

  • Nederland
  • De 24 huidige meldkamers van de politie en de Koninklijke Marechaussee worden samengevoegd tot 1 landelijke organisatie op 10 locaties. Onder anderen de ministers Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie), Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), Edith Schippers (VWS) en korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie tekenden vandaag het akkoord dat dit mogelijk maakt.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/marechaussee/actueel/nieuws/2013/10/16/46208833/Meldkamers_politie_en_marechaussee_samen

“Het samenvoegen van de meldkamers van de Koninklijke Marechaussee met die van de veiligheidsregio’s en de landelijke meldkamer van de politie onderstreept dat Defensie niet alleen wereldwijd maar ook in eigen land een belangrijke bijdrage levert aan vrede en veiligheid”, aldus minister Hennis.

Verbeteringen

De nieuwe meldkamerorganisatie moet zowel het contact verbeteren met burgers als met hulpverleners. Burgers worden, waar zij ook vandaan bellen, even goed worden geholpen. Meldkamers kunnen elkaar veel makkelijker ondersteunen of elkaars werk overnemen, bijvoorbeeld bij drukte of bereikbaarheidsproblemen. Daarnaast verbetert de informatie-uitwisseling tussen de hulpverleningsdiensten en de veiligheidsregio’s.

Een andere positieve bijkomstigheid is dat de samenvoeging tot een kostenbesparing leidt.

Locaties

De meldkamerorganisatie komt op 10 locaties: Amsterdam, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Den Bosch, Den Haag, Drachten, Haarlem, Maastricht, Rotterdam en Soest. In de nieuwe organisatie worden de 22 meldkamers van veiligheidsregio’s samengevoegd met die van de landelijke politie-eenheid in Driebergen en die van de Koninklijke Marechaussee. De nieuwe organisatie valt onder de verantwoordelijkheid van de minister van Veiligheid en Justitie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top