woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Mensenkinderen: Zonder gaarkeuken geen eten
Mensenkinderen: Zonder gaarkeuken geen eten

Mensenkinderen: Zonder gaarkeuken geen eten

  • Europa
  • Mensenkinderen steunt lokale instanties in Bulgarije, Moldavie, Albanie en Armenie om gaarkeukens op te zetten zodat mensen die moeten rond komen van een karig pensioen toch één voedzame maaltijd per dag krijgen. Letterlijk om te overleven.
  • 2015_PR_Gaarkeuken
  • Mensenkinderen
  • www.mensenkinderen.nl
  • mensenkinderenpr@gmail.com

2015_PR_GaarkeukenZonder gaarkeuken geen eten.

Bulgarije: Bejaarden, die veelal rond moeten komen met een pensioen van 80 euro in de maand, krijgen één voedzame, warme maaltijd per dag. Met steun van Mensenkinderen hebben lokale kerken gaarkeukens opgezet, zodat het akelige gevoel van knagende honger even weg is. Zonder gaarkeuken geen eten, daarom is de gaarkeuken voor velen de oplossing om te overleven.

Het is niet de schaarste aan voedsel maar het gebrek aan geld dat er voor zorgt dat oudere mensen honger lijden. Door de zeer lage pensioenen hebben zij geen middelen om eten te kopen. Door de hoge werkloosheid zijn ook straatarme gezinnen in de problemen gekomen. Het altijd nare gevoel in de buik beheerst het leven van velen, zoekend naar een oplossing om even verlost te zijn van dat vervelende hongergevoel. Sommigen zien geen andere mogelijkheid dan te gaan bedelen. Daarom is hulp nodig. Zonder hulp komen deze mensen om van de honger.

Mensenkinderen trekt zich het lot van deze mensen aan. Om ervoor te zorgen dat deze groep mensen minimaal één keer per dag een gezonde, voedzame maaltijd krijgen, steunt Mensenkinderen lokale kerken bij het opzetten van gaarkeukens. Gaarkeukens, die wij alleen kennen uit beelden van de Tweede Wereldoorlog, zijn in Bulgarije werkelijkheid en van levensbelang. Elke dag staan de mensen in de rij om aardappelen, vlees en soep op te halen. Mensen die ziek of slecht ter been zijn, krijgen de maaltijd thuis bezorgd. De gaarkeuken is bittere noodzaak en onmisbaar voor de allerarmsten in de Bulgaarse samenleving.

Met steun van Mensenkinderen worden ook gaarkeukens opgezet in verschillende dorpen en steden in Armenië, Albanië en Moldavië. Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. De benodigde spullen worden niet gebracht vanuit Nederland maar ingekocht bij de plaatselijke bevolking.

Mensenkinderen heeft een missie. Nederlanders bewust maken van de grote nood van de allerarmsten en ervoor zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen, zodat de allerarmsten gesteund worden.

Over mensenkinderenpr

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top