zondag, juli 12, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Verkeer & Veiligheid / Merwedebrug A27: versnelde aanpak, hinder en veelgestelde vragen
Merwedebrug A27: versnelde aanpak, hinder en veelgestelde vragen

Merwedebrug A27: versnelde aanpak, hinder en veelgestelde vragen

 • Nederland
 • De Merwedebrug vertoont mogelijk tekenen van overbelasting. Uit veiligheidsoverwegingen is daarom besloten geen vervoer meer toe te laten zwaarder dan 3,5 ton. De brug blijft wel beschikbaar voor personenauto’s. Rijkswaterstaat zet in op een versnelde reparatie van de brug, zodat het zware vervoer zo spoedig mogelijk weer over de brug kan. Ook wordt gekeken naar mogelijke aanvullende maatregelen voor een vlottere doorstroming van het verkeer.
 • Rijkswaterstaat
 • info@rijkswaterstaat.nl

Onderzoek

In verband met de verbreding van de A27, die gepland staat vanaf 2019, is onder andere gekeken naar de belastbaarheid van de 55 jaar oude Merwedebrug. Na diverse metingen en een visuele inspectie is besloten tot nader onderzoek. Inspecties hebben aangetoond dat de stalen draagbalken van de Merwedebrug mogelijk tekenen van overbelasting vertonen. Uit veiligheidsoverwegingen is daarom besloten om op de brug geen vervoer zwaarder dan 3,5 ton toe te laten.

Uit voorzorg had Rijkswaterstaat begin oktober 2016 al besloten om geen extreem zwaar verkeer toe te laten op de brug. Nu er ook onderzoek aan de tweede boog is verricht, is dit verbod sinds 11 oktober 2016 uitgebreid tot alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton.

Rijkswaterstaat zet in op een versnelde reparatie van de brug, zodat het zware vervoer zo spoedig mogelijk weer over de brug kan.

Versnelde aanpak Merwedebrug

Rijkswaterstaat zet in op versnelling van de reparatie van de Merwedebrug. Er is gekozen voor een aanpak waarbij voertuigen zwaarder dan 3,5 ton, zo snel mogelijk na aanpak van de kwetsbare brugdelen, weer over de brug mogen rijden.

Lees meer over de aanpak op de pagina Merdewebrug A27: versnelde aanpak.

Hinder voor (vaar)weggebruikers

Weggebruikers moeten ook de komende periode rekening houden met vertraging op de A27 bij Gorinchem. Verkeer dat niet over de brug mag, moet omrijden via de A2, A59/A2, A15 en A16. Ook op deze omleidingsroutes zal het drukker zijn dan gebruikelijk.

Tijdens het herstel van de brug zal de onderdoorvaart van 1 van de 2 bogen beschikbaar blijven. Dit levert beperkte hinder op voor de scheepvaart. Vaarweggebruikers worden hierover geïnformeerd via de gebruikelijke kanalen.

Lees meer over de hinder op de pagina Merdewebrug A27: hinder voor (vaar)weggebruikers.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over de Merwedebrug? We hebben de veelgestelde vragen aan Rijkswaterstaat over de Merwedebrug voor u op een rijtje gezet. Dit zijn o.a. vragen over de situatie, de herstelwerkzaamheden, genomen maatregelen en omleidingen, hinder, handhaving en schadevergoeding.

Ga naar de pagina Merdewebrug A27: Veelgestelde vragen.

Nadeelcompensatie

Er is een beleidsregel voor nadeelcompensatie voor gedupeerde bedrijven. De minister heeft aangegeven dat er zo snel mogelijk een onafhankelijke commissie komt om verzoeken om nadeelcompensatie op basis van deze regeling te beoordelen.

Nieuws Merwedebrug

 • Werkzaamheden Merwedebrug tijdelijk stilgelegd

  26 oktober 2016Vijf personen die op de Merwedebrug aan het werk waren, hebben gisteravond klachten als een verdoofd gevoel in tong en last van de keel gekregen. De personen zijn onderzocht en…
 • Merwedebrug A27: vanaf zaterdagochtend overdag 2 rijstroken open voor autoverkeer in…

  21 oktober 2016Vanaf zaterdagochtend 22 oktober zijn er op de A27 bij de Merwedebrug overdag in beide richtingen weer 2 rijstroken open voor auto’s. Nadat op donderdagochtend al 2 rijstroken…
 • Merwedebrug A27: Uitstel openstelling 2 rijstroken voor auto’s in zuidelijke richting

  20 oktober 2016De openstelling overdag van 2 rijstroken in zuidelijke richting op de A27 bij de Merwedebrug is met een aantal dagen uitgesteld. In noordelijke richting zijn wel gewoon 2…

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top