zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / MEWA motiveert klanten tot meer milieubewustzijn
MEWA motiveert klanten tot meer milieubewustzijn

MEWA motiveert klanten tot meer milieubewustzijn

  • Nederland
  • MEWA werkt dagelijks aan een groter milieubewustzijn bij haar klanten. Dat doet de textieldienstverlener met een full-service voor herbruikbare poetsdoeken.
  • 1409_MEWA_wasmachine_NL
  • MEWA
  • www.mewa-service.nl
  • betty.deboeck@vprconsult.be
  • [Amersfoort, november 2014]:

MEWA werkt continu aan de ontwikkeling van technologieën die de invloed van haar activiteiten op het milieu verbeteren.

MEWA Textil-Management, toonaangevende Europese onderneming op vlak van textielmanagement, werkt ook dagelijks aan een groter milieubewustzijn bij haar klanten. Dat doet de textieldienstverlener met een full-service voor herbruikbare poetsdoeken, net als met het invoeren van maatregelen voor milieubescherming.

MEWA baseert haar ontwikkeling op duurzame maatregelen en focust al sinds de oprichting meer dan 100 jaar geleden, op een verantwoord gebruik van materialen en grondstoffen. Daarvoor heeft de onderneming eigen arbeidsprocessen en hulpmiddelen ontwikkeld, die niet alleen het hergebruik van haar textielproducten mogelijk maken, maar ook het recupereren van schadelijke stoffen die uit de poetsdoeken gewassen worden.

“Bij MEWA lag het criterium duurzaamheid altijd al aan de basis van de activiteiten. We geloven dat een business model dat niet duurzaam is, op lange termijn ook niet rendabel is en we doen er dan ook alles aan om onze klanten van deze filosofie te overtuigen,” zegt Salma Megdiche, Operational Director van MEWA Textiel-Service in Nederland.

Duurzaamheid als principiële doelstelling

MEWA heeft eigen wasstraten, drogers, zones voor kwaliteitscontrole en installaties voor de verwerking van afvalwater, waardoor energiebesparingen worden gerealiseerd en het milieu minder wordt belast. Daarnaast bespaart de onderneming door de terugwinning van oude oliën uit het textiel, jaarlijks tot 7 miljoen liter brandstof voor verwarming. Daarbij komt nog de besparing van 50% water in vergelijking met traditionele wasprocedés en een vermindering van de milieubelasting met 85% door de toepassing van biologisch afbreekbare wasmiddelen.

MEWA is gecertificeerd volgens ISO 14001 en draagt deze filosofie ook over aan haar klanten. Zo zorgt MEWA ervoor dat klanten niet alleen de voorschriften inzake afvalverwerking respecteren, maar ook dat hun milieubewustzijn groeit.

De onderneming biedt bedrijven uit industrie, drukkerijen, garages en werkplaatsen herbruikbare poetsdoeken aan in full-service. Deze omvat advies over de ideale hoeveelheid en het type poetsdoek, het vastleggen van de afleverings- en ophaaltermijnen, net als de voorwaarden voor correcte opslag en transport, veiligheids- en milieuvoorschriften.

Meer informatie over MEWA Textil-Management:

MEWA Textiel-Service BV , www.mewa-service.nl

Over Betty

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top