donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / MEWA Textielmanagementgids ‘Gevaarlijke stoffen’
MEWA Textielmanagementgids ‘Gevaarlijke stoffen’

MEWA Textielmanagementgids ‘Gevaarlijke stoffen’

  • Nederland
  • Poetsdoek gebruiken en weggooien? Zo eenvoudig is het in de industrie en in de werkplaats niet. Wie vervuilingen als motorolie, smeervet of lakken opveegt, moet weten met welke wettelijke richtlijnen hij rekening moet houden. De textielmanagementgids ‘Gevaarlijke stoffen’ van Mewa komt als geroepen: een uitgave vol advies en informatie over actuele plichten, met handige tips voor het correct opslaan en transporteren van verzadigde poetsdoeken.
  • 1408_MEWA_Textielmanagementgids_Cover_BE-nl
  • MEWA Textiel-Service B.V.
  • www.mewa-service.nl
  • amersfoort@mewa-service.nl
  • 1408_MEWA_Textielmanagementgids-Gevaarlijke-Stoffen_NL
[Amersfoort, augustus 2014]: Poetsdoek gebruiken en weggooien? Zo eenvoudig is het in de industrie en in de werkplaats niet. Wie vervuilingen als motorolie, smeervet of lakken opveegt, moet weten met welke wettelijke richtlijnen hij rekening moet houden. De textielmanagementgids ‘Gevaarlijke stoffen’ van Mewa komt als geroepen: een uitgave vol advies en informatie over actuele plichten, met handige tips voor het correct opslaan en transporteren van verzadigde poetsdoeken. Een exemplaar van de compacte gids ontvangen? Ga naar de Mewa-website.

Overtredingen zijn geen klein vergrijp

De plichten betreffen de opslag, het transport en de verwijdering van gebruikte poetsdoeken. Niet alleen zijn ze vervuild met chemicaliën gevaarlijk voor gezondheid en milieu, maar ze vormen ook een reëel risico op brand en explosies. Wegwerplappen moeten als gevaarlijk afval verwijderd worden, met alle bijhorende documentatieplichten. Makkelijker wordt het wanneer herbruikbare poetsdoeken worden ingezet, aangezien deze onder de reglementering voor het transport van gevaarlijke goederen vallen.

“Of het nu om wegwerpmateriaal of herbruikbare doeken gaat, overtredingen tegen de geldende voorschriften worden bestraft met zware boetes,” waarschuwt Salma Megdiche, Operational Director bij MEWA Textiel Service. “Wie op zeker wil spelen, doet daarom het best een beroep op een externe, gespecialiseerde textieldienstverlener. Dat spaart tijd en biedt meer rechtszekerheid.”

De textielmanagementgids ‘Gevaarlijke stoffen’ van Mewa wijst op belangrijke elementen bij de keuze van zo’n professionele servicepartner.

Textielmanagement in kannen en kruiken

Of eigenlijk … in de SaCon®-veiligheidscontainer. Bij Mewa geen kosten voor de aankoop van wegwerglappen, noch voor opslag of logistiek. De herbruikbare poetsdoeken worden geleverd, opgehaald, gewassen en vervangen volgens behoefte. De Mewa-chauffeur haalt de SaCon® met vuile poetsdoeken op, maakt op hetzelfde moment de transportdocumenten in orde en markeert de container.

Salma Megdiche: “Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat aan alle relevante veiligheids- en milieuvoorschriften is voldaan, tot in het kleinste detail.”

Een service die bovendien het milieu spaart. Het veelvuldige hergebruik van de poetsdoeken voorkomt het ontstaan van een berg gevaarlijk afval.

Contact pers:

VPR Consult, Betty De Boeck,

Tel.: +32 (0)3 777 97 17, e-mail: betty.deboeck@vprconsult.be

Over Betty

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top