dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / MH17-team in Oekraïne bespreekt situatie rond crashsite
MH17-team in Oekraïne bespreekt situatie rond crashsite

MH17-team in Oekraïne bespreekt situatie rond crashsite

  • Nederland
  • Een klein team van Defensie- en politiepersoneel is vandaag bij de burgemeesters van Rozsypne en Petropavlivka in Oekraïne geweest. Samen met de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en lokale hulpdiensten bespraken zij de situatie rondom de MH17-crashsite.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/02/03/mh17-team-in-oekraine-bespreekt-situatie-rond-crashsite

Er zijn nog wrakstukken in het gebied waar de leden van de MH17-repatriëringsmissie vanwege de veiligheidssituatie niet bij kunnen. Met de burgemeesters is afgesproken dat de komende tijd geprobeerd wordt de wrakstukken te bergen en op te slaan. Dit materiaal wordt dan later door het team opgehaald.

Bodemonderzoek

Op de ‘burned sites’ (afgezette crashgebieden) heeft het team bodemmonsters genomen voor nader onderzoek in Nederland. De resultaten zijn bij hervatting van de repatriëringsmissie bruikbaar bij het latere bodemonderzoek naar stoffelijke resten. Het zoeken gaat verder als de vorst uit de grond is en de veiligheidssituatie het toelaat.

Het Nederlandse team brengt morgen de gisteren verzamelde materialen naar Charkov. Het gaat om stoffelijke resten, persoonlijke bezittingen en enkele wrakstukken. De stoffelijke resten worden zaterdag ceremonieel ontvangen op Vliegbasis Eindhoven.

Missieleider naar Oekraïne

Missieleider Pieter Jaap Aalbersberg reist woensdag met strategisch militair adviseur commodore Theo ten Haaf naar Oekraïne om te praten over de nasleep van de vliegtuigramp met onder andere nationale autoriteiten en de ambassadeurs van Maleisië en Australië. Daarna gaat Aalbersberg naar Charkov om de banden met de regionale vertegenwoordigers aan te halen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top