dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Migratie van EU-landen naar Verenigd Koninkrijk neemt toe
Migratie van EU-landen naar Verenigd Koninkrijk neemt toe

Migratie van EU-landen naar Verenigd Koninkrijk neemt toe

  • Europa
  • Het aantal buitenlanders in het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar met 212.000 toegenomen. Dat is 35.000 meer dan in 2012. Dit blijkt uit cijfers die het Britse CBS donderdag heeft gepubliceerd.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjjzjudxszzn/nieuws/migratie_van_eu_landen_naar_verenigd?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Tevens is het migratiesaldo twee keer hoger dan het streefgetal van de regering, zo meldt de krant The Guardian. Premier David Cameron wil dat het aantal migranten jaarlijks met niet meer dan 100.000 toeneemt. Volgens de eurosceptische en populistische partij UKIP heeft de conservatieve regeringsleider ,,zijn plechtige belofte aan het Britse volk gebroken op een van de belangrijkste politieke onderwerpen”. UKIP en de Conservatieven vissen allebei in de vijver van kiezers die minder buitenlanders willen. Uiterlijk in 2015 moeten er parlementsverkiezingen worden gehouden.

Vooral de immigratie uit EU-landen is toegenomen. Er komen veel Polen naar het Verenigd Koninkrijk, evenals burgers uit zuidelijke landen als Spanje, Portugal, Italië en Griekenland. Door het restrictieve immigratiebeleid is de toestroom uit landen buiten de EU afgenomen. Er komen met name minder studenten uit Gemenebest-landen als India en Pakistan.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top