maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Mijnfondsen dragen pensioenen over aan Aegon
Mijnfondsen dragen pensioenen over aan Aegon

Mijnfondsen dragen pensioenen over aan Aegon

  • Nederland
  • De besturen van Mijnfondsen AMF en BFM hebben na zorgvuldige onderhandelingen besloten de pensioenen van hun deelnemers over te dragen aan verzekeraar Aegon. Aegon biedt deelnemers meer zekerheid over de hoogte van hun pensioenen. Deze worden in januari verhoogd met ruim acht tot tien procent.
  • Aegon
  • http://www.aegon.com
  • persvoorlichting@aegon.nl
  • http://www.aegon.nl/particulier/nieuws/mijnfondsen-dragen-pensioenen-over-aan-aegon

Aegon en de besturen van de fondsen hebben besloten de administratie van de pensioenen in Limburgse handen te houden, bij het voor deelnemers vertrouwde AZL. Met deze stap zijn de pensioenen van bijna 28.000 mensen gegarandeerd voor nu en in de toekomst. Niet eerder werden er fondsen van dit formaat overgenomen door een verzekeraar.

Pensioenen worden verhoogd

De pensioenen van AMF worden in januari verhoogd (geïndexeerd) met ruim 8%. Bij BFM ligt dat percentage op ruim 10%. Daarna worden de pensioenen niet meer verlaagd maar ook niet meer verhoogd. De percentages verschillen, omdat de pensioenen bij BFM eerder in totaal met 7,6% zijn verlaagd. Ook verschilt de hoogte van de reserveringen van AMF en BFM.

‘In de besluitvorming over deze grote stap hebben de besturen steeds de belangen van de deelnemers voorop gesteld. We zijn ervan overtuigd dat dit onderhandelingsresultaat beter is dan wat we als zelfstandig pensioenfonds in de toekomst hadden kunnen realiseren. Financieel zijn de deelnemers nu beter af door de overgang naar een verzekeraar,’ zegt Fer Pfeiffer, voorzitter van AMF.

Impuls voor deelnemers en voor Limburg

Het is voor het eerst dat een fonds van het formaat van AMF wordt overgenomen door een verzekeraar. Door de overdracht van beide fondsen wordt zekerheid geboden aan de veelal Limburgse deelnemers. Deze zekerheid en hun hogere pensioen vanaf januari kunnen ook positieve gevolgen hebben voor de Limburgse economie. Maarten Edixhoven, directeur pensioenen van Aegon: ‘Dit zijn fondsen met een zeer bijzonder verleden. Nauw verbonden met Limburg. Wij zijn zeer blij dat de mijnfondsen Aegon het vertrouwen geven om zorg te dragen voor de pensioenen van hun deelnemers.’

Administratie en service aan blijven bij AZL

AZL blijft in elk geval de komende acht jaar de administratie en service verzorgen voor de 28.000 deelnemers. De besturen en Aegon hebben hier samen bewust voor gekozen. De mijnfondsen stonden bijna 50 jaar geleden aan de wieg van AZL.

‘Over de service van AZL zijn de deelnemers al vele jaren zeer tevreden. Dat wilden wij graag vasthouden en dus hebben wij in de onderhandelingen met de verzekeraars vanaf het begin ingezet op het behoud van de service door AZL. Aegon heeft daar oog voor en daarom zijn we er samen uit gekomen. Daar zijn we erg blij mee’, aldus voorzitter Frans Hol, van BFM.

Veelgestelde vragen

Waar kunnen deelnemers van het Pensioenfondsen AMF en BMF met hun vragen terecht?

Deelnemers van AMF en BMF hebben een brief gehad waarin meer informatie staat. U kunt met uw vragen bij hun terecht. Op hun website www.pf-amf.nl staan veelgestelde vragen en de antwoorden daarop. Misschien staat uw vraag daarbij. Uw inhoudelijke vragen kunt u stellen aan AZL. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17 uur op telefoonnummer 045 – 5763 456. Of u kunt mailen naar: mp-voorlichting@azl.eu.

Gaat Pensioenfonds AMF en BMF de pensioenen overdragen aan Aegon?

Ja. Per 6 augustus 2014 hebben de pensioenfondsen AMF en BMF de pensioenen overgedragen aan Aegon. De raad van toezicht van het fonds heeft ingestemd met het besluit van het bestuur van de pensioenfondsen. Het verantwoordingsorgaan heeft positief geadviseerd. De overdracht vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Wanneer krijgen deelnemers van het Pensioenfonds AMF en BMF informatie van Aegon?

In het eerste kwartaal van 2015 krijgt u een startbrief van Aegon. Daarin staat onder meer uw hogere pensioen dat u vanaf januari krijgt. Het proces rond de overdracht van het Pensioenfonds naar Aegon neemt tijd in beslag. Totdat de overdracht helemaal is afgerond, krijgen de deelnemers nog gewoon informatie van het pensioenfonds AMF of BMF, zoals de deelnemers dat gewend bent.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top