vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Militaire gezondheidszorg voldoet aan kwaliteitseisen
Militaire gezondheidszorg voldoet aan kwaliteitseisen

Militaire gezondheidszorg voldoet aan kwaliteitseisen

  • Nederland
  • De kwaliteit van de militaire gezondheidszorg over 2013 voldoet aan de gestelde eisen. Dat blijkt uit de kamerbrief die minister Hennis-Plasschaert vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De brief is gebaseerd op het jaarverslag van de Inspectie Militaire Gezondheidszorg (IMG).
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/05/21/militaire-gezondheidszorg-voldoet-aan-kwaliteitseisen.html

In het verslag staat dat de reguliere zorg in Nederland en de operationele medische zorgverlening voor Nederlandse militairen in Noord-Afghanistan en Turkije op orde is. Verder zijn logistieke problemen met betrekking tot de bevoorrading van (operationele) zorginstellingen structureel aangepakt.

Aandachtspunten

Het jaarverslag gaat in op meerdere aandachtspunten. Zo heeft de uitgestelde reorganisatie binnen de Defensie Gezondheidszorg Organisatie (DGO) meerdere gevolgen. De geplande oprichting van het Eerstelijns Gezondheidszorg Bedrijf (EGB) per 1 januari 2014 is uitgesteld. Dit bedrijf neemt met de oprichtingsdatum alle taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden over van de walziekenboegen en de gezondheidscentra van de operationele commando’s en borgt de kwaliteit van de eerstelijns zorg.

Door de vertraging moeten de krijgsmachtdelen hun oude medische organisaties langer in stand houden. Tevens wordt de nieuwbouw op een aantal locaties later dan gepland in gebruik genomen. Daarnaast is het in tijden van reorganisatie lastig om personeel te behouden. Commandant DGO heeft daarom maatregelen genomen om de vulling te verbeteren, waaronder het stroomlijnen van de werving, het ontwikkelen van gezamenlijke carrièrepaden en het opleiden en trainen van het medisch personeel.

Internationaal

In 2013 hebben meerdere operationele inspecties plaatsgevonden. Hierbij heeft de IMG vastgesteld dat Defensie een kwalitatief goede bijdrage levert aan de internationale inspanning op medisch gebied. Zoals afgesproken in de Beneluxverklaring (2012) wisselt Defensie medische kennis en expertise uit met de Belgische tegenhanger. Ook wordt gekeken naar het gezamenlijk opleiden en oefenen van het medisch personeel.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top