zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Militairen maken meters bij World Forum
Militairen maken meters bij World Forum

Militairen maken meters bij World Forum

  • Nederland
  • Het straatbeeld rond het World Forum in Den Haag is afgelopen week flink veranderd. Niet alleen door alle hekken, ook door de aanwezigheid van tientallen militairen. Ook vandaag hielpen zij waar ze konden om de nucleaire top die er gehouden wordt tot een succes te maken.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/03/22/militairen-maken-meters-bij-world-forum

Extra steun van zoekteams

In opdracht van de politie assisteerden teams van Defensie bij het doorzoeken van gebouwen. Sergeant der 1e klasse Jos: “Het meeste vind je met je ogen, dat is je belangrijkste tool. En een goede systematiek is de basis van alle werk. Het is onze taak de ruimtes hier veilig te stellen, waarna ze verzegeld worden.”

Het is inmiddels redelijk standaard werk voor de militair specialisten, die in Nederland steeds vaker de politie ondersteunen. “Uniek is de grootschaligheid nu, dat maakt het interessant”, vertelt teamleider eerste luitenant Roeland Rustema. “We kregen pas woensdag te horen dat we voor de Nuclear Security Summit worden ingezet. De politie kon wel wat extra steun gebruiken.” Geen probleem voor de militairen, bij wie last minute planning en flexibiliteit in de genen zit.

10 kilometer glasvezel en kabel

Inmiddels ligt er bij het World Forum ruim 10 kilometer glasvezel en kabel. Besteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo’n 40 militairen van 101 CIS-bataljon zijn hier vanaf vorige week zaterdag mee in de weer geweest. Ze koppelden bijvoorbeeld de server van het World Forum naar de aangrenzende perslocaties en legden een ringleiding aan voor de tv-wagens.

Daarmee stopt het werk voor de verbindelaren niet. Sergeant der 1e klasse Alexander Poorter: “De komende dagen zijn we aanwezig met ploegen die onderhoud plegen en storingen verhelpen. Op onze kazerne in Garderen staan nog eens 2 groepen paraat.” De landmachtmilitairen vinden het sowieso prachtig erbij te zijn. Stilzitten is aan hen niet besteed. Ze willen aanpakken en helpen dan ook met het sjouwen van stoelen en tafels en het plaatsen van hekken.

Majoor speelt voor premier

“Leuk is dan als je gevraagd wordt mee te doen in een soort van role play, waarin wij de rol van delegatieleider speelden”, vertelt majoor Fokke Bruining. Als commandant leidt hij de militairen in het World Forum. Gisteren was hij even de premier van Vietnam. “Dan voel je pas goed dat je deel uitmaakt van een heuse wereldconferentie.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top