maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Miljoenenorder HoSt voor bouw van hout gestookte centrales in Kroatië
Miljoenenorder HoSt voor bouw van hout gestookte centrales in Kroatië

Miljoenenorder HoSt voor bouw van hout gestookte centrales in Kroatië

  • Europa
  • HoSt heeft van het elektriciteitsbedrijf ‘HEP’ in Kroatië opdracht gekregen voor de bouw van twee houtgestookte warmtekracht centrales. In totaal betreft de opdrachtsom circa 20 miljoen euro, goed voor 200 a 300 manjaar werk in de regio Twente.
  • logo transparant
  • HoSt
  • www.host.nl
  • info@host.nl
  • Voor meer informatie: HoSt Herman Klein Teeselink +31 (0)53 460 90 80 info@host.nl www.host.nl HoSt heeft van het elektriciteitsbedrijf ‘HEP’ in Kroatië opdracht gekregen voor de bouw van twee houtgestookte warmtekracht centrales. In totaal betreft de opdrachtsom circa 20 miljoen euro, goed voor 200 a 300 manjaar werk in de regio Twente.

De bouw van de twee installaties is in opdracht van het Kroatische Elektriciteitsbedrijf. De houtgestookte elektriciteitscentrales kunnen 3 MWe elektriciteit aan het net leveren. De restwarmte die ontstaat wordt gebruikt om de steden Sisak en Osijek te verwarmen. In de zomer wordt er stoom geleverd aan omliggende fabrieken.

Speciaal aan het ontwerp van de installaties in het zeer hoge rendement, welke wordt behaald door de waterdamp uit de rookgassen te condenseren. Hierdoor wordt circa 25% meer warmte geproduceerd met dezelfde hoeveelheid hout. Hierdoor wordt bijna 100% van de energie in het hout benut en bespaart het energiebedrijf circa 30 miljoen m3 aardgas.

HoSt

HoSt is één van de grootste leveranciers van bio-energie installaties in Europa, opgericht in 1991 door Holec en Stork en zelfstandig sinds 1999. De expertise van HoSt richt zich op de technologische ontwikkeling van de verwerking van bijzondere biomassastromen en de levering van systemen voor duurzame energieopwekking uit biomassa. HoSt levert biogasinstallaties voor boerderij en industrie, houtgestookte ketels en warmtekrachtinstallaties en wervelbedvergassers.

Over JWieffer

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top