vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Minder gemeenten onder financieel toezicht
Minder gemeenten onder financieel toezicht

Minder gemeenten onder financieel toezicht

  • Nederland
  • Tien gemeenten staan dit jaar onder preventief financieel toezicht van de provinciale toezichthouders. In 2015 waren dat nog 16 gemeenten. Dat blijkt uit een overzicht van gemeenten onder toezicht dat minister Plasterk (BZK) vandaag naar de Tweede Kamer stuurt.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Eerdere signalen leken juist te duiden op een stijging van gemeenten in financiële problemen. Voor dit jaar hebben geen nieuwe gemeenten gevraagd om een aanvullende uitkering uit het gemeentefonds.

Alleen de gemeenten Ten Boer en Vlissingen krijgen een aanvullende uitkering onder voorwaarden van het zogeheten artikel 12 uit de wet op de financiële verhoudingen. Dat was in 2015 ook al het geval.

Het doel van preventief financieel toezicht is voorkomen dat gemeenten een extra beroep op het gemeentefonds en dus de algemene middelen moeten doen. In eerste instantie is de gemeenteraad verantwoordelijk voor een sluitende begroting, maar de provinciale toezichthouders kunnen erger voorkomen.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top