vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Minder Poolse uitzendkrachten in Nederland
Minder Poolse uitzendkrachten in Nederland

Minder Poolse uitzendkrachten in Nederland

  • Nederland
  • AMSTERDAM - Het aantal Poolse uitzendkrachten in Nederland neemt af. Duitse, Spaanse en Portugese uitzendkrachten komen er juist meer. Dat blijkt uit zondag gepubliceerd onderzoek van de ABU, de brancheorganisatie van uitzendondernemingen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjcvi7my94vk/nieuws/minder_poolse_uitzendkrachten_in?ctx=vha4ozv8cev0

Overigens is het overgrote deel van de buitenlandse flexwerkers nog steeds van Poolse komaf: 65 procent. Dat was 3 jaar geleden nog 91 procent.

De meeste uitzendbureaus hebben liever geen Roemenen en Bulgaren in hun bestand, gaven zij aan. De ABU noemt dat ,,zorgelijk”. 87 procent van de uitzenders zei niet van plan te zijn mensen te gaan werven in Roemenië of Bulgarije.

De ABU vreest toch dat er vanaf volgend jaar veel werknemers uit Roemenië en Bulgarije naar ons land komen. ,,Ik zie gebeuren dat veel gelukzoekers uit die landen op de bonnefooi hiernaartoe komen. Dat maakt de stroom ongecontroleerd en onbeheersbaar. En dat maakt dat zij gemakkelijker in handen vallen van malafide arbeidsbemiddelaars”, aldus de ABU.

De brancheorganisatie wil maandag haar zorgen uiten tijdens de EU Arbeidsmigrantenconferentie in Den Haag.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top