dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Minimaal twee dagelijkse beleidsbepalers bij trustkantoren? (82-2013)
Minimaal twee dagelijkse beleidsbepalers bij trustkantoren? (82-2013)

Minimaal twee dagelijkse beleidsbepalers bij trustkantoren? (82-2013)

  • Nederland
  • De Nederlandsche Bank heeft op 27 juni 2013 aan het Ministerie van Financiën een zogenaamde wetgevingsbrief gestuurd. In een dergelijk schrijven presenteert DNB aan het Ministerie van Financiën haar voorstellen tot aanvulling en/of wijziging van de wet- en regelgeving die relevant zijn voor de uitoefening van DNB als toezichthouder.
  • Confiad B.V.
  • http://www.confiad.nl/
  • info@confiad.nl
  • http://www.confiad.nl/minimaal-twee-dagelijkse-beleidsbepalers-bij-trustkantoren-85-2013/

In deze brief stelt DNB dat integriteitsrisico’s vanwege een gebrek aan functiescheiding bij trustkantoren met een enkele dagelijkse beleidsbepaler, onvoldoende worden gemitigeerd door de aanstelling van een externe compliance officer.

In navolging op deze wetgevingbrief aan het Ministerie van Financiën schrijft de Minister een dergelijk schrijven aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Hierin wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste voornemens en ontwikkelingen ten aanzien van wet- en regelgeving op het terrein van de financiële markten, (mede) aan de hand van de wetgevingswensen van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

In deze brief onderkent de Minister een dergelijk risico en geeft hieromtrent aan dat in de voorgenomen herziening van de Regeling integere bedrijfsvoering Wet toezicht trustkantoren een “versterking van de compliance functie” is opgenomen. De Minister heeft de intentie deze herziening te evalueren alvorens de eis van een tweetal dagelijkse beleidbepalers in te voeren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top