vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Minister Bussemaker maakt Europese afspraken over homorechten
Minister Bussemaker maakt Europese afspraken over homorechten

Minister Bussemaker maakt Europese afspraken over homorechten

  • Europa
  • Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) heeft tijdens het IDAHO FORUM 2014 in Malta, dé internationale homo-emancipatietop, afspraken gemaakt met haar Europese collega’s over de rechten van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders. Met de ondertekening committeren de Europese ministers zich aan internationale verplichtingen en aanbevelingen ter bescherming van LHBT-rechten.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/05/14/minister-bussemaker-maakt-europese-afspraken-over-homorechten.html

Minister Bussemaker vindt samenwerking met Europese collega-ministers essentieel in de strijd tegen wereldwijde homofobie. Met name de houding van veel jongeren tegenover homoseksuelen baart de minister zorgen. “Zeker nu is het belangrijk dat Europese landen gezamenlijk optreden tegen landen en organisaties die de rechten van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders schenden. Door het ondertekenen van dit akkoord kunnen wij lidstaten aanspreken op de wijze waarop zij de gemaakte afspraken en verplichtingen daadwerkelijk naleven. Wanneer landen of bedrijven de rechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen of transgenders schenden dient Europa een gezamenlijke vuist te maken,” aldus Bussemaker.

Financiële steun aanpak van homovijandigheid en transfobie

Bussemaker kondigde daarnaast aan samen met haar Zwitserse en Finse collega’s de aanpak van homovijandigheid en transfobie binnen de Raad van Europa financieel te gaan ondersteunen. De minister hoopt dat meer lidstaten het voorbeeld van de drie landen volgen.

IDAHO

IDAHO is een afkorting voor International Day Against Homophobia. Vorig jaar organiseerde minister Bussemaker namens Nederland de eerste Europese editie van de internationale homotop. Tijdens het IDAHO FORUM ondertekent minister Bussemaker samen met haar Europese collega-ministers de Declaration of Intent.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top