woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Minister Dijsselbloem reikt Wft-diploma’s uit
Minister Dijsselbloem reikt Wft-diploma’s uit

Minister Dijsselbloem reikt Wft-diploma’s uit

  • Nederland
  • Minister Dijsselbloem van Financiën heeft 35 diploma’s uitgereikt aan financieel adviseurs die zijn geslaagd voor één of meerdere Wft-examens (initieel of PEplus). De adviseurs kunnen met het diploma aantonen dat hun vakbekwaamheid op peil is en dat hun klanten kunnen rekenen op een goed financieel advies.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/03/16/minister-dijsselbloem-reikt-wft-diploma-s-uit.html

Voor medewerkers die adviseren in de financiële dienstverlening aan consumenten, is de diplomaplicht geïntroduceerd. Hiermee wordt getoetst of de adviseur beschikt over voldoende kennis en begrip, professioneel gedrag, vaardigheden en competenties om de klant goed van dienst te kunnen zijn. De examens toetsen op onderwerpen zoals Consumptief krediet, Hypthecair krediet, Levensverzekering, Schade etc.

Minister Dijsselbloem zei tijdens de bijeenkomst dat adviseurs en opleidingsinstituten een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om de examens nieuwe stijl tot een goed einde te brengen. “Samen tillen ze de kwaliteit van de financiële dienstverlening naar een hoger plan. Daarmee zetten ze het belang van de klant centraal.”

Hij zich kan voorstellen dat adviseurs en opleidingsinstituten moeten wennen aan het nieuwe systeem. De minister zoekt, samen met de branche, voortdurend naar oplossingen. De uitgangspunten van het nieuwe systeem zijn daarbij leidend.

De slagingspercentages voor de vakbekwaamheidexamens vertonen een stijgende lijn. In januari 2015 haalde ruim 6 op de 10 adviseurs het diploma. In februari was dat 7 op de 10. Het aantal examenkandidaten neemt ook toe. In februari gingen ruim 7.500 adviseurs op voor een initieel examen en 14.000 voor een PEplus-examen.

Tussen 1 februari 2014 tot en met 14 maart 2015 zijn bijna 100.000 examens afgenomen. Peplus ruim 45.000 en Wft initieel ruim 54.000. Bijna 60% van deze kandidaten is daarbij geslaagd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top