maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Minister: geen vrees voor terugkeer eurocent
Minister: geen vrees voor terugkeer eurocent

Minister: geen vrees voor terugkeer eurocent

  • Europa
  • De detailhandel hoeft zich geen zorgen te maken dat straks muntstukken van 1 en 2 eurocent weer als betaalmiddel geaccepteerd moeten worden. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei vrijdag na de ministerraad dat de vrees daarvoor niet terecht is. ,,In Brussel vindt wel een evaluatie plaats, maar er is geen reden voor groot alarm.''
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjjmjtslc2zw/nieuws/minister_geen_vrees_voor_terugkeer?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

Nederland hanteert net als enkele andere eurolanden eigen regels voor kleine muntjes. Winkeliers hebben de vrijheid die te weigeren. Volgens Dijsselbloem zijn daarover in ons land goede afspraken gemaakt, waarbij prijzen worden afgerond. Hij is niet bang dat die door ingrijpen van de EU doorkruist zullen worden.

Eerder deze week luidde Detailhandel Nederland de alarmbel. De brancheorganisatie maakt zich zorgen dat door nieuwe Europese regels winkeliers weer gedwongen zullen worden muntjes en grote coupures te aanvaarden als klanten daarmee willen betalen.

D66-Kamerlid Kees Verhoeven is er voorstander van de euromuntjes van 1 en 2 cent ‘Europa-breed’ af te schaffen. ,,Dat is verstandig, want daardoor hoeven we minder kleine munten te slaan. Dat is goedkoper, want de muntjes van 1 en 2 cent zijn duurder om te maken dan de waarde die zij hebben.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top