maandag, september 21, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Minister Hennis vraagt Oekraïne voortzetting steun bij zoekactie naar resten MH17
Minister Hennis vraagt Oekraïne voortzetting steun bij zoekactie naar resten MH17

Minister Hennis vraagt Oekraïne voortzetting steun bij zoekactie naar resten MH17

  • Internationale
  • Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft haar Oekraïense collega Valeriy Geletey bedankt voor de steun aan de internationale repatriëringsmissie. Hennis belde hem daarvoor vandaag. Ook deed zij een beroep op de Oekraïense autoriteiten om deze steun komende periode maximaal voort te zetten, zodat het zoeken in het rampgebied door kan gaan.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl

De minister doelde op het gebied in Oost-Oekraïne waar 17 juli vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd neergehaald. Aan boord zaten 298 passagiers, onder wie 196 Nederlanders.

Al het mogelijke

Hennis benadrukte in haar telefoongesprek dat het bergen van lichamelijke resten en het vinden van persoonlijke bezittingen van slachtoffers de hoogste prioriteit heeft en veilige toegang tot de crash site dan ook essentieel is. Militaire acties dicht bij het rampgebied kunnen volgens haar gevaar opleveren voor de zoekteams. Hennis vroeg haar collega al het mogelijke te doen om een veilige toegang tot het gebied te verzekeren zolang de internationale zoekteams daar zijn. Geletey antwoordde al het mogelijke te doen om dit te bewerkstelligen.

Bevolking in Solidar

Namens het Kabinet bracht de minister ook haar dank over aan minister Geletey voor de medewerking van de Oekraïners. Zij stellen faciliteiten in Solidar te beschikking, waar leden van de repatriëringsmissie sinds deze week zijn gevestigd. Ook sprak Hennis haar waardering uit over de blijken van medeleven van de bevolking in Solidar en de hulp die zij bieden om de repatriëringsmissie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top