zondag, januari 17, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Minister opent Gouds Technasium
Minister opent Gouds Technasium

Minister opent Gouds Technasium

  • Nederland
  • Voor 1 dag was minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert terug op het Antoniuscollege in Gouda, de school waar ze 22 jaar geleden haar vwo afrondde. Reden genoeg voor een bezoek, maar niet de enige aanleiding. Onder grote belangstelling opende zij het Technasium, een nieuwe opleiding voor havo en vwo waarin science centraal staat.
  • d131028jh0009-hippo
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/29/minister-opent-gouds-technasium.html

Voor een kennismaatschappij als de Nederlandse zijn technici bijzonder belangrijk. Geen wonder dat de schaarste aan goed opgeleide technici het kabinet zorgen baart. Om die reden is het Techniekpact 2020 gesloten. Hierin staan afspraken tussen bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. Het openen van zogenoemde technasiumopleidingen is er een van.

“Door projecten als het ontwerpen van een stadspark of een schaatsbaan maken leerlingen op speelse wijze kennis met techniek”, aldus minister Hennis, die ook het belang van technici voor Defensie benadrukte: “Defensie is de grootste technische werkgever van Nederland en heeft jaarlijks zo’n 4.000 nieuwe mensen nodig, onder wie veel technici.”

Grootste technisch werkgever

Net als de rest van de maatschappij heeft Defensie door het grote tekort aan opgeleide technici moeite alle banen te vullen. Het enthousiasmeren van jonge mensen voor een carrière bij de krijgsmacht is daarom essentieel. “Het is gaaf om technisch werk bij Defensie te doen”, verklaarde de minister terwijl de zaal aan haar lippen hing. “Je werkt met de nieuwste schepen, de nieuwste jachtvliegtuigen en de nieuwste computersimulaties. Maar jullie zijn ook welkom om écht kennis te komen maken met de hightech wereld van Defensie.

En wel op 6 november op de NDSM-werf in Amsterdam. Op die dag vindt er een speciale Techniekdag plaats: TechBase. En op die TechBase kunnen jullie alle technische vakgebieden binnen de marine, landmacht en luchtmacht zien en ervaren. Wacht niet te lang, want we hebben al meer dan 9.000 aanmeldingen binnen!”

Technisch ambassadeurs

Vanuit de zaal klonk enthousiast geroezemoes en geklap. Toen 3 jonge officieren met een technische achtergrond en functie op het podium plaats namen, werden ze onmiddellijk onder vragen bedolven. “Wat voor kennis heb je nodig?”, “Wat zou u aan schepen verbeterd willen zien?”

Aron, een oudere leerling, is na afloop duidelijk onder de indruk: “Ik ga me zeker verdiepen in de mogelijkheden bij Defensie.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top