woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Minister Plasterk (BZK) opent Kennisplatform Identiteit
Minister Plasterk (BZK) opent Kennisplatform Identiteit

Minister Plasterk (BZK) opent Kennisplatform Identiteit

  • Nederland
  • Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) nodigt wetenschappers uit kritisch met hem na te denken over identiteitsvraagstukken. De minister opende vandaag het Kennisplatform Identiteit, een bijeenkomst waar wetenschappers en ambtenaren kennis deelden over de mogelijkheden en grenzen van biometrische toepassingen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/12/04/minister-plasterk-bzk-opent-kennisplatform-identiteit.html

Biometrie kan worden gebruikt om personen te identificeren. Vingerafdrukken en irisscans zijn voorbeelden van biometrische lichaamskenmerken. Samenwerking tussen wetenschap en overheid is daarom nodig, omdat het gaat om een complexe opgave waarbij allerlei maatschappelijke, juridische en technische vraagstukken bij elkaar komen.

Zo werd er gesproken over de vraag of het mogelijk en wenselijk is dat verschillende biometrische toepassingen ook in het publieke domein worden toegepast. In de markt verschijnen namelijk steeds meer van dit soort toepassingen die het gemak van mensen dient. Denk hierbij aan een vingerafdruk om toegang te krijgen tot een smartphone of stemherkenning voor toegang tot een bedrijf. Het kan mensen meer gemak opleveren, men hoeft immers minder wachtwoorden te onthouden. De vraag is echter hoe wenselijk het is als deze wachtwoorden vervangen worden door zulke persoonlijke kenmerken.

Van het Kennisplatform Identiteit zal een publicatie volgen over de besproken onderwerpen gedurende deze bijeenkomst. Begin volgend jaar volgt een tweede bijeenkomst van het Kennisplatform.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top