donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Minister Ploumen en minister Schippers met ruim 50 bedrijven naar Rusland
Minister Ploumen en minister Schippers met ruim 50 bedrijven naar Rusland

Minister Ploumen en minister Schippers met ruim 50 bedrijven naar Rusland

  • Internationale
  • De ministers Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport leiden een economische missie van ruim 50 bedrijven naar Rusland. De reizen van beide ministers lopen van 4 tot en met 9 november en vinden plaats voorafgaand aan het bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan de Russische Federatie. De missie heeft tot doel de handel en investeringen tussen beide landen te verstevigen en verder uit te breiden.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/01/minister-ploumen-en-minister-schippers-met-ruim-50-bedrijven-naar-rusland.html

Het bezoek van Ploumen concentreert zich op Moskou. Daar zal ze samen met de Russische eerste vicepremier Arkady Dvorkovich een ronde tafelgesprek met ceo’s voorzitten. Datzelfde doet de minister ook bij de Gemengde Economische Commissie. Daarnaast houdt Ploumen een toespraak op het seminar over onder meer energie en luchtvaart en een seminar over maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Op het programma staat ook een bezoek aan de Moskouse vestiging van het Nederlandse technologiebedrijf Mapper, evenals ontmoetingen met diverse Russische collega’s.

‘Van oudsher vormen gas, olie, landbouw, logistiek en transport de basis van de handel tussen beide landen. Sectoren waar verdere uitbouw mogelijk is. Tegelijkertijd dienen zich ook nieuwe kansen aan. Zoals in infrastructuur, watermanagement, bouw en techniek. In aanvulling daarop is uitbreiding van samenwerking tussen kennisinstituten ook belangrijk’, aldus minister Ploumen.

Minister Schippers gaat met bedrijven en instellingen (uit de sectoren life sciences & health) eerst naar Kazan en vervolgens Moskou. Bedrijven op het gebied van sportinfrastructuur en -management bezoeken eerst Rostov en daarna Moskou. Op gezondheidszorgterrein ligt de focus op rural health, e-health, ziekenhuiszorg en ziekenhuisinfrastructuur, medische technologie en moeder en kind-zorg. Bij de sportsector gaat het (in de aanloop naar het WK Voetbal 2018) om onder andere stadioninrichting, evenementorganisatie en -logistiek.

Schippers heeft in Kazan overleg met de president en de minister van gezondheidszorg van Tatarstan. Schippers: ‘Kazan en Tatarstan zijn op zichzelf al van groot belang, bovendien vormen ze een springplank naar heel Oost-Rusland. Het is een immens gebied, waar bedrijven met zorginnovaties en e-health grote kansen hebben.’ In Moskou geeft Schippers een vervolg aan de afspraken die zij begin dit jaar met haar Russische collega Veronika Skvortsova heeft gemaakt, onder andere op het terrein van infectieziektebestrijding en de internationale aanpak van antibioticaresistentie.

Buiten de Europese Unie is Rusland onze derde handelspartner, na de Verenigde Staten en China. In 2012 bedroeg de import vanuit Rusland ruim 20 miljard euro. In hetzelfde jaar werd vanuit Nederland voor een waarde van ruim zeven miljard euro naar Rusland uitgevoerd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top