maandag, juli 13, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Minister Ploumen in Rome voor toegang van noodhulp in Syrië
Minister Ploumen in Rome voor toegang van noodhulp in Syrië

Minister Ploumen in Rome voor toegang van noodhulp in Syrië

  • Internationale
  • Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is in Rome voor internationaal overleg over noodhulp in Syrië. Op ministerieel niveau wordt bekeken wat gedaan kan worden om hulporganisaties toegang te verschaffen tot de vele mensen die in onbereikbare en belegerde steden en gebieden verstoken zijn van hulp.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjgzekak3pyx/nieuws/minister_ploumen_in_rome_voor_toegang?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

De humanitaire nood daar wordt alsmaar groter. Terwijl met name de Syrische regering maar ook bepaalde oppositiegroepen noodhulp aan de bevolking stelselmatig frustreren. In belegerde gebieden is soms maandenlang geen hulp doorgelaten. Ploumen: ‘Het is zaak dat we internationaal de druk op de strijdende partijen blijven opvoeren om hulpgoederen toe te laten.’

Tevens zal worden gesproken over het demilitariseren van scholen en ziekenhuizen. ‘Het is van groot belang dat deze niet misbruikt worden voor militaire doeleinden, maar voor onpartijdige hulpverlening aan zieken en gewonden en onderwijs aan kinderen,’ aldus Ploumen.

Naast toegang zal ook financiering van hulpverlening onderwerp van gesprek zijn. Nederland heeft tot op heden in totaal 74 miljoen euro beschikbaar gesteld voor noodhulp aan de slachtoffers van de Syrische crisis. Onlangs nog is zes miljoen vrijgemaakt voor hulp via de VN, Nederlandse ngo’s ontvingen zeven miljoen voor ondersteuning van de Syrische bevolking. Minister Ploumen spreekt haar bewondering uit voor deze hulpverleners, die zich vaak met gevaar voor eigen leven inzetten om de bevolking te helpen.

Onder meer Iran, Turkije, Egypte, de EU, de VS en Zwitserland nemen deel aan het overleg dat wordt voorgezeten door VN-noodhulp coördinator Valerie Amos.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top