maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Minister-president Rutte bezoekt New York
Minister-president Rutte bezoekt New York

Minister-president Rutte bezoekt New York

  • Internationale
  • Minister-president Rutte is in New York om de Nederlandse delegatie te leiden naar de Klimaattop op 23 september en de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) op 24 en 25 september. De minister-president zal tijdens zijn bezoek ook de economische, sociale en culturele banden tussen Nederland en New York verstevigen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/09/23/minister-president-rutte-bezoekt-new-york.html

Aankomst in New York

Minister-president Rutte kwam op 22 september in New York aan. In een video op Facebook lichtte Rutte zijn bezoek aan New York toe. Op het programma staan een paar grote vergaderingen waar onderwerpen zoals de ramp met vlucht MH17, de situatie met IS en Ebola aan de orde zullen komen. Al deze onderwerpen geven aan dat ‘het binnenland buitenland is en het buitenland binnenland’, aldus Rutte in de video.

‘s Avonds hield minister-president Rutte bij Unilever een toespraak over duurzaamheid.

Klimaattop 23 september 2014

Minister-president Rutte, staatssecretaris Mansveld (IenM) en staatssecretaris Dijksma (EZ) waren aanwezig op de Klimaattop ‘Climate Change 2014, Catalyzing Action’. De top heeft als doel om onder meer overheden en bedrijfsleven te bewegen tot meer klimaatambitie. Minister-president Rutte zei in toespraak dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van landen om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken.

Nederland heeft aandacht gevraagd voor de wijze waarop het, samen met het bedrijfsleven, steden en maatschappelijke organisaties de klimaatambities- en financiering koppelt aan innovatie en kansen voor export en groei. Daarbij wordt door Nederland de wereldwijde alliantie van Climate Smart Agriculture gelanceerd voor meer voedselzekerheid, economische landbouwsamenwerking en terugdringing van de broeikasuitstoot.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top