dinsdag, maart 31, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Minister-president Rutte bij Nuclear Security Summit in Washington
Minister-president Rutte bij Nuclear Security Summit in Washington

Minister-president Rutte bij Nuclear Security Summit in Washington

  • Internationale
  • Minister-president Rutte is donderdag 31 maart en vrijdag 1 april in Washington voor de Nuclear Security Summit (NSS). Tijdens de top worden afspraken gemaakt om nucleair materiaal beter te beveiligen en nucleair terrorisme wereldwijd te voorkomen.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Het programma in Washington start donderdagmiddag 31 maart met een bijeenkomst op de American University. Hier gaat minister-president Rutte in gesprek met studenten Internationale Betrekkingen over Europa en de relatie met de Verenigde Staten. In de avond is minister-president Rutte op uitnodiging van president Obama aanwezig bij een diner op het Witte Huis met alle delegatiehoofden van de landen die deelnemen aan de NSS.

Vrijdagochtend 1 april wordt de NSS officieel geopend door president Obama. Minister-president Rutte zal hierna een korte toespraak houden met een terugblik op de vorige NSS, die in 2014 onder voorzitterschap van Nederland plaatsvond in Den Haag. Verder heeft de minister-president die dag ontmoetingen met regeringsleiders en neemt hij deel aan diverse werksessies.

De NSS is een initiatief van president Obama van de Verenigde Staten. Doel van de top is om op het hoogste politieke niveau aandacht te schenken aan de dreiging van nucleair terrorisme en het beter beveiligen van nucleair materiaal. De tweejaarlijkse top wordt dit jaar voor de vierde en laatste keer georganiseerd.

Voorafgaand aan de Nuclear Security Summit is minister-president Rutte in New York, waar hij onder andere een tentoonstelling van United Nations Mine Action Service opent en deelneemt aan een bijeenkomst over de Nederlandse expertise op het gebied van water.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top