vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Minister Schippers vraagt aandacht orgaandonatie op school
Minister Schippers vraagt aandacht orgaandonatie op school

Minister Schippers vraagt aandacht orgaandonatie op school

  • Nederland
  • Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vraagt scholen aandacht te besteden aan orgaandonatie tijdens de les.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/08/minister-schippers-vraagt-aandacht-orgaandonatie-op-school.html

Jongeren ontvangen het jaar na hun 18e verjaardag een brief van de minister met de vraag of ze donor willen worden. “Het is dan ook van belang dat jongeren goed geïnformeerd worden over orgaandonatie. Dat kan onder andere via school bijvoorbeeld als onderdeel van biologieles of burgerschap. Of als thema bij een les in debatteren. Als donor kan je iemand letterlijk een nieuw leven geven, een nieuwe toekomst, nieuwe dromen. Ik vraag scholen dan ook aandacht te besteden aan orgaandonatie om zo jongeren te helpen hun mening te vormen over deze belangrijke keuze”, aldus minister Edith Schippers.

De minister deed deze oproep tijdens de eerste landelijke persdag voor schoolkrantredacteuren. Deze dag werd georganiseerd door de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) die ook lespakketten ontwikkelt voor het onderwijs over orgaandonatie.

Van 14 tot en met 20 oktober is het weer Donorweek. Tijdens deze week wordt met verschillende activiteiten in het hele land aandacht gevraagd voor orgaandonatie en worden mensen opgeroepen hun keuze vast te leggen in het Donorregister.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top