woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Ministerie doet onderzoek migrantenstromen naar Nederland
Ministerie doet onderzoek migrantenstromen naar Nederland

Ministerie doet onderzoek migrantenstromen naar Nederland

  • Nederland
  • Het aantal migranten in ons land afkomstig uit de lidstaten van de Europese Unie nam de afgelopen vijf jaar met 153.000 toe tot bijna 600.000. Dat blijkt uit de Migrantenmonitor die het CBS op verzoek van het kabinet heeft gemaakt.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl

Van deze 153.000 nieuwe migranten komt het grootste deel (139.000) uit de tien nieuwe Midden- en Oost-Europese lidstaten zoals Polen, Roemenie en Bulgarije. Ook het aantal migranten uit Griekenland, Italië, Spanje en Portugal steeg met ruim 20 procent van 60.000 in 2007 tot ruim 73.000 in 2012. Verhoudingsgewijs nam het aantal Griekse migranten het meest toe ten opzichte van 2007 (37 procent).

Dat schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag in een brief aan de Tweede Kamer over de uitkomsten van de Migrantenmonitor. In het onderzoek is ook bekeken of deze Europese migranten werken, een werkende partner hebben, studeren of een uitkering ontvangen.

Het CBS heeft zich bij het maken van deze monitor gebaseerd op alle migranten die bij gemeenten of in de polisadministratie van het UWV geregistreerd staan. Het gaat dus om migranten die hier wonen en/of werken. Dit is de eerste keer dat er cijfers over migranten uit de gehele EU worden gepubliceerd. Minister Asscher geeft in zijn brief aan dat er in de eerste helft van volgend jaar een nieuwe Migrantenmonitor verschijnt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top