dinsdag, december 1, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Ministerie en horeca pakken straatroven in uitgaansgebieden aan
Ministerie en horeca pakken straatroven in uitgaansgebieden aan

Ministerie en horeca pakken straatroven in uitgaansgebieden aan

  • Nederland
  • Het ministerie van Veiligheid en Justitie en Koninklijke Horeca Nederland gaan samenwerken om het aantal straatroven in uitgaansgebieden verder terug te dringen. Dat kondigde staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie vandaag aan bij de start van de Week van de Veiligheid. Met een campagne worden bezoekers van horecagelegenheden ervan bewust gemaakt dat ze een makkelijk doelwit voor straatrovers zijn. Daarnaast gaan horeca en politie nog beter samenwerken om straatroven en overvallen te voorkomen. Daarvoor starten tien pilots in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Almere, Haarlem en Breda.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/07/ministerie-en-horeca-pakken-straatroven-in-uitgaansgebieden-aan.html

Een groot deel van de straatroven vindt plaats in en om horecagelegenheden. Het gaat de daders vooral om mobiele telefoons. Doel van de campagne is om klanten erop te wijzen dat ze hun telefoon in de gaten moeten houden om te voorkomen dat ze een makkelijk doelwit zijn van straatrovers.

Bij de aftrap van de Week van de Veiligheid in Den Haag woonde staatsecretaris Teeven ook een deel van een overvaltraining voor horeca-ondernemers bij. De Week van de Veiligheid – van 7 tot en met 12 oktober – staat dit jaar in het teken van “Voordeel door Veiligheid”. Het doel van de week is om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen bij ondernemers en hen bewust te maken van hun eigen rol en verantwoordelijkheden als het gaat om veiligheid en het bestrijden van criminaliteit. Ondernemers kunnen veel voordeel (minder diefstal, minder schade en dus meer rendement) behalen door het nemen van preventieve maatregelen. Geen dure, technologische aanpassingen, maar eenvoudige, sociale maatregelen die minstens zo belangrijk zijn als het gaat om preventie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top